TOP
Els antics quiosquers demanem al Consell “que s’obligui al compliment de l’ofert”.

Antics quiosquers denuncien falta d’experiència dels treballadors de les noves concessions així com manca de socorristes

Els antics responsables dels quioscos Pirata bus, Kiosko 62, People, Lucky i Cala Saona han emès una nota de premsa on assenyalen que “els nous concessionaris es van comprometre, per a obtenir els 5 punts que atorgava el plec del concurs, al fet que els treballadors contractats tindrien més de 5 anys d’experiència en restauració; acreditada mitjançant vida laboral, contractes de treball, nòmines, etc. O titulació en serveis de restauració, cuina, bar i cafeteria o titulació equivalent, tal com exigeix el plec”.

Així mateix, recorden els antics concessionaris, els actuals “es van comprometre a tenir servei de Socorrisme amb certificat de professionalitat o titulació equivalent acceptada per la Direcció General d’Emergències del Govern Balear, com exigeix la llei i el plec, els set dies de la setmana durant l’horari d’obertura”.

Treballadors sense requisits i tampoc socorristes
Davant aquests compromisos adquirits pels nous concessionaris, els anteriors responsables han mostrat la seva sorpresa en saber que els treballadors contractats “no compleixen amb els requisits per a obtenir els 5 punts (sense els quals els actuals responsables dels quioscos no haguessin guanyat el concurs) i tampoc disposen de socorristes que cobreixin un servei que és obligatori, amb el perill que comporta per a la seguretat, perquè els socorristes reactius dels quioscos formen part del pla de seguretat de platges”.

Així mateix, apunten que malgrat el que s’exigeix al plec, “molts dels cambrers contractats no dominen cap de les dues llengües oficials a les Balears”.

“Desistiment de les seves funcions en els tècnics de Medi Ambient”
Els representants dels antics People, Kiosko 62, Pirata bus, Cala Saona i Lucky s’han mostrat sorpresos, també, “davant la manca d’inspecció per al compliment de les condicions ofertes i no sols en els referits temes”.
Així, indiquen que “els tècnics de Medi Ambient, emparant-se en la recusació del ple al president, estan fent un clar desistiment de les seves funcions que ens reforça en les nostres sospites sobre un concurs amb canvis de criteri una volta lliurada la documentació i amb sobres ja oberts; i amb puntuacions fora de tota lògica al nostre entendre”.

Davant de l’exposat, aquests antics quiosquers demanem al president del Consell i al seu director Insular de Litoral “que s’obligui al compliment de l’ofert i que se’ns faciliti la informació requerida al Consell des de fa setmanes, sobre la vida laboral i titulacions del personal contractat, així com la plantilla de socorristes acreditats en cada lot segons normativa vigent en la matèria”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES