TOP
Juanjo Ferrer representant de Formentera i Eivissa al Senat.

Juanjo Ferrer reclama al PP que convoqui la Comissió d’Habitatge

El senador per Formentera i Eivissa, Juanjo Ferrer, ha denunciat que el Partit Popular només ha convocat dues voltes la Comissió d’Habitatge del Senat en el temps que duem de legislatura malgrat la greu crisi residencial que pateixen molts punts a tot l’Estat, especialment a les Pitiüses.

Ferrer ha reclamat la “immediata convocatòria” d’aquesta comissió per debatre l’aplicació de mesures per revertir una situació “que a les nostres illes és dramàtica, com s’ha pogut veure recentment amb el desallotjament del campament de Can Rova”.

Ferrer ha recordat que en aquest darrer any, des de la compareixença de la ministra Isabel Rodríguez el passat març, no s’ha tornat a reunir.

“Poc interès de la dreta per buscar solucions”
Tot i aquesta situació, Ferrer el senador ha presentat múltiples propostes en matèria d’habitatge, però ho ha fet a la Comissió Mixta d’Insularitat (formada per representants del Congrés i del Senat). El Partit Popular, que té majoria a la cambra alta i presideix la Comissió d’Habitatge, “demostra amb la seva actitud el poc interès per buscar solucions a un assumpte que en aquests moments en moltes bandes l’Estat és la preocupació número 1 de la ciutadania, com és el cas de Formentera i Eivissa”.

Iniciativa per prioritzar la població resident davant l’estrangera en la compra de pisos i cases
Ferrer, que a més és portaveu de la Comissió d’Habitatge, ha reclamat de forma reiterada que el PP i Vox acceptin declarar les illes zones tensades per posar topalls als preus del lloguer. També s’ha interessat pel projecte de l’Estat per construir 532 habitatges protegits a Ca n’Escandell i per la creació d’una residència per a policies, una iniciativa que “no va tirar endavant la passada legislatura per la manca d’interès del Consell d’Eivissa i que ara ha reprès el Govern de l’Estat”, ha assenyalat Ferrer, que ha proposat la transmissió de béns de la SAREB per treure’ls al mercat de lloguer i ha anunciat que pròximament presentarà una iniciativa per prioritzar la població resident davant l’estrangera en la compra de pisos i cases.

El senador també s’ha reunit amb el director general d’Habitatge, Francisco Javier Martín Ramiro, per tractar els projectes de l’Estat a les Pitiüses, entre els quals destaca la construcció de 532 HPO a Ca n’Escandell. La licitació de la urbanització d’aquesta parcel·la ja està en marxa.

Ferrer ha recordat que, mentre en algunes altres comissions en les quals participa, com la de Pesca, ja s’han celebrat quatre reunions enguany, “la més important de totes, que és la d’Habitatge, destaca per la seva total inactivitat des de fa més de cinc mesos”.
El senador s’ha demanat sí aquest desinterès per part del PP, que presideix la comissió, “es deu a la seva falta total d’accions per construir habitatge protegit i a la negativa de declarar zones tensades a les comunitats on governen, una situació que està provocant la indignació de la ciutadania”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES