TOP
Des de Qué Celeste indiquen que “encara queden moltes restes escampades pel penya-segat, i materials perillosos, com tancs de combustible i aigües negres”. QC

Neteja de Qué Celeste a cala Saona: “La quantitat de residus dispersos pels penya-segats era aclaparadora”

L’Associació Qué Celeste va convocar ahir dissabte una neteja de la platja de cala Saona i penya-segats dels voltants per tractar de llevar les restes dels naufragis i embarrancaments provocats per la DANA el passat dimecres.

Des d’aquesta entitat assenyalen que en arribar ahir a la cala, “la situació ens va desbordar, la quantitat de residus dispersos pels penya-segats era aclaparadora”. Així i tot, amb els seus mitjans; uns guants i unes bosses, van iniciar la seva labor.

Ajuda de voluntaris
En veure que gairebé no aconseguien avançar en el seu objectiu, van decidir anar a buscar voluntaris entre els usuaris de la platja i vam fer una crida per les xarxes socials.
Així, es van unir al grup de neteja una parella d’estiuejants, uns amics d’Eivissa que havien vingut a passar el dia, i bussejadors abillats amb les seves ulleres i una barqueta inflable que van treure gran quantitat de residus del fons marí, mentre que el més longeu dels voluntaris, ajudat per un Seabob, va extreure gran quantitat de teles, mantes i tovalloles.

Finalment, s’aconseguí recollir una gran quantitat de restes del derelicte, col·laborant mitjançant una cadena humana. “Sense conèixer-nos de res ens unim per una bona causa, defensar i protegir les nostres mars”.

Encara queden moltes restes escampades
Tota manera, des de Qué Celeste indiquen que “encara queden moltes restes escampades pel penya-segat, i materials perillosos, com tancs de combustible i aigües negres”. És per això que esperen que “s’hi actuï al més aviat possible, per a no haver de lamentar un desastre mediambiental encara més greu”.

Des d’aquesta entitat es vol donar les gràcies “a tots els voluntaris i a l’hotel Cala Saona per oferir-nos ombra, aigua i fruita durant la jornada de neteja, així com als operaris de PreZero, que aquest diumenge s’han endut tots els residus recollits”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES