TOP
Marco Lage, Susana Burgos, Xicu Ferrer, PAco Mayans i Santi Costa

Taula Rodona DANA: Adán, Pepe, Santi i molts d’altres. Alguns dels testimonis i protagonistes de l’episodi meteorològic del dimecres

Formentera mira endavant encara amb l’ensurt al cos de l’episodi de DANA del passat dimecres, que va acabar, amb un regust feliç amb el rescat d’en Xicu des Moliner per part d’amics, companys i voluntaris que es van fer a la mar a cercar-lo. En les darreres hores, de fet, us hem parlat de la retirada d’embarcacions a Cavall d’en Borràs i d’intents de neteja a Cala Saona, on encara hi ha molts residus.

Al De far a far d’avui hem volgut comptar amb diverses persones que d’alguna manera, sense pensar-s’ho, van acabar essent protagonistes, en diversos moments i punts de la geografia formenterera, d’aquest episodi meteorològic brutal.

Així, hem conversat durant més d’una hora amb en Pepe Mayans, que es va involucrar des de les penyes de Cala Saona en el rescat de les persones a mercè, dalt d’un catamarà a la deriva, dels embats de les ones contra la costa. També amb en Paco Mayans, que va estar a s’estany des Peix i va ser el primer a documentar la virulència sobre les embarcacions de l’esclafit. Amb en Ferran Martí, del cos de bombers local, que ens ha explicat totes les sortides que es van haver de realitzar. També en Marco Lage, coordinador del servei de socorrisme, que van decidir activar-se en diversos punts malgrat que no era una operativa per a ells. O, esclar, amb n’Adán Escandell, en Pepe Pérez Marí, na Susana Burgos, en Xicu Ferrer o en Santi Costa, o en Jaume Escandell, que es van involucrar de totes totes -entre molts d’altres homes i dones de Formentera-, en el rescat, coordinat des de la riba per n’Iván Pérez Marí, d’en Xicu des Moliner.

La pregunta que sobrevola la nostra illa menys d’una setmana després d’aquest episodi és, estem preparats pel que fa a mitjans, humans i materials, per una situació similar o pitjor que aquesta en intensitat i durada?

Podeu escoltar l’espai sencer aquí:

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES