TOP
Una de les barques cremades aquest migdia.

Nova jornada d’arribada de migrants amb una barca cremada

Segons ha avançat Delegació de Govern, a les 06 h Salvament Marítim ha rescatat una embarcació amb 25 subsaharians a 30 milles al sud-est de Formentera.

D’altra banda, a les 07.30 h, Guàrdia Civil i Policia Local interceptaven un grup de 14 magribins a la zona de s’Estufador.

A aquests dos grups, caldria afegir un altre grup, d’una vintena d’integrants, que haurien desembarcat a la zona de s’Estufador en una barca a la qual haurien calat foc després d’arribar a terra.

La intensa fumera negra despresa per la crema de l’embarcació ha fet saltar l’alarma entre veïns i dispositius de seguretat, ja que no estava clar si hi havia perill de foc forestal. Una volta sobre el terreny, els efectius antiincendis han pogut constatar que la barca s’estava consumint a la riba i que no hi havia perill de foc forestal.

Barca cremant. Fotografies: Jaume Escandell / CIF

Els cinc efectius dels Bombers que han accedit al punt del foc, han extingit les flames amb aigua de mar perquè era impossible baixar els mitjans d’extinció a la zona. Guàrdia Civil, Policia Local i Protecció Civil han evacuat als integrants de l’embarcació.

Des d’inicis d’any han arribat a la nostra illa o a les seves aigües territorials un total de 1.225 persones repartides en 79 grups procedents del continent africà, majoritàriament d’Algèria.

Protocol
En el protocol habitual que s’aplica a persones arribades de forma irregular, aquestes passen un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després queden sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució en el cas dels majors d’edat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES