TOP
Capçalera de la petició.

Exigeixen una rectificació a Periódico de Ibiza per l’article “Formentera da pena y asco”

‘Respectem Formentera’ ha encetat una petició al portal change.org on s’exigeix una rectificació a Periódico de Ibiza i Formentera per l’article de l’opinador Joan Miquel Perpinyà titulat “Formentera da pena y asco”.

Polítics “corruptes” i societat formenterera “vivint en la inòpia”
El text qualifica de “paupèrrim, penós i corrupte” el nivell polític de la nostra illa i afirma que la societat formenterera “està condemnada a patir les majors desgràcies que puguin imaginar-se”, alhora que qualifica Formentera de “pantà parasitat per polítics corruptes, on la mentida i l’engany és el modus operandi”.

També recalca que “la Pitiüsa petita, tan petita en grandària com el nivell ètic dels seus polítics, mostra al conjunt de la societat balear l’autèntica casta d’aquells que els ciutadans van posar a cuidar les institucions.”
En aquest sentit, l’opinador pontifica que a la societat formenterera no “li interessa saber massa. Millor viure en la inòpia, més fàcil i menys arriscat”.

Dissolució del Consell de Formentera i govern des d’Eivissa
Finalment, el creador de l’article assegura que va ser una “mala idea convertir aquell ajuntament en Consell” i inquireix que “Mai degué permetre’s que Formentera se separés d’Eivissa”, alhora que suggereix que “Millor seria que es dissolgui el Consell i [la gent de Formentera] tornin a ser governats des d’Eivissa”, ja que d’aquesta manera, segons creu el senyor Perpinyà, “almenys podran culpar al veí de les seves misèries”.

“Generar odi”
Per tot això, des de ‘Respectem Formentera’, i sota el títol “Generar odi” es rebutgen totalment les “actituds maximalistes properes a la xenofòbia i que contribueixen a enfrontar dues comunitats [formenterera i eivissenca] que estan condemnades a entendre’s”.

Per a aquest col·lectiu, “no s’hi val a tractar des de la supremacia, numèrica, entenguem-ho, tornar a costums desnerits, més pròxims a la submissió i intentar des del menyspreu a la personalitat pròpia”.

Petició de rectificació
Assenyalen, també, que Periódico, “com a mitjà, quan es menysprea a tota la població d’una illa i s’aboquen acusacions de la gravetat de ‘corrupció generalitzada’ sobre les seves institucions, caldria tenir la precaució de requerir proves objectives a l’autor de l’afirmació” i apunten que “escudar-se en el tan tret i retret ‘el mitjà no es responsabilitza de les opinions dels seus col·laboradors’ és una fal·làcia quan es tracta de vessar insults i posar en perill la convivència”.

En aquest sentit, reclamen a Periódico de Ibiza i Formentera “no només la rectificació del mitjà com a tal, sinó la ferma voluntat de rebutjar les col·laboracions que incitin l’odi entre societats lliures i independents o col·lectius vulnerables. No atendre aquesta demanda converteix el mitjà en cooperador necessari d’un fet execrable com el que ens ocupa”.

Compartir

Comentaris (2)

  • W4men

    Esto no es más que una nueva muestra del nuevo “periodismo”. Lo importante es lanzar afirmaciones (lo de contrastar ya se verá) que la gente en general aceptará como verdaderas… Antes las abuel@s decía lo ha dicho la tele… ahora son las redes o los periodicuchos que quieren tener tirón y hay que lanzar bestieses, total nadie analiza… Somos los lectores los que estamos obligados a tener juicio crítico…

  • Pedro Galli

    Se conoce como dictum de Acton a una célebre frase acuñada por el historiador católico británico John Emerich Edward Dalkberg Acton, más conocido como Lord Acton en 1887. En su redacción original decía:
    Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely.
    La frase se ha traducido de diversas formas:
    El poder corrompe y el poder absoluto corrompe absolutamente.
    O, más literalmente:
    El poder tiende a corromper y el poder absoluto corrompe absolutamente.
    La frase se suele utilizar para zanjar comentarios provocados por los casos de corrupción que se dan en instituciones o ámbitos políticos, religiosos, militares, patronales, sindicales, etc., comprobando que el control del poder no existe o se encuentra maniatado por el miedo o por el interés.

Deixa una resposta

PROGRAMES