TOP
Natalia Surop a Ràdio Illa.

Neteja de Qué Celesta a Cala Saona: “No vàrem poder treure ni el 10% dels residus que hi ha”

Al De Far a Far hem parlat amb Natalia Surop, integrant de l’associació Qué Celeste, sobre la neteja duta a terme el passat dissabte per voluntaris d’aquesta agrupació mediambiental a la platja i penya-segats de Cala Saona.

 

Surop ens destacava la tipologia de residus que es van trobar, amb restes d’embarcacions, plàstics, fustes i deixalles a més d’una forta olor de combustible. Tot això amb els banyistes a la platja com si no hagués passat res.

També ha parlat de la gairebé nul·la predisposició de la gent a col·laborar d’alguna manera en les tasques de neteja, tot i que al final, van aconseguir que tres banyistes i alguns bussejadors els ajudassin a treure materials contaminants de la superfície i de sota l’aigua.

Així i tot, queden moltes restes a la zona. Matèries perilloses com la fibra de vidre que si no s’enretira, s’esmicolarà i augmentarà el que Surop ha definit com un ecocidi.

Davant d’això, des de Qué Celeste es pregunten si hi ha prou conscienciació ambiental i aposten per a actuar ara, perquè mentre s’espera que les asseguradores es facin càrrec de les embarcacions i els residus, aquests es van escampant lliurement pel litoral.

Surop ha estat també crítica amb l’actitud d’alguns banyistes, que en comptes d’ajudar, encara volien deixar-los els seus residus tot queixant-se que no hi ha papereres a la platja.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES