TOP
Gorka Urbizu (foto promoció)

Gorka Urbizu: “Els meus dos grans referents literaris són Sarrionandia i Carver”

Haisera bat’ és el primer disc en solitari d’en Gorka Urbizu, durant vint-i-cinc anys compositor i al capdavant d’una de les millors bandes en èuscar que hi ha hagut a l’estat durant les darreres tres dècades, Berri Txarrak. Una banda que, per cert, va tocar a Formentera el 2016.

Després de la gira de comiat dels ‘Berri’ el 2019, que va ser un fenomen social i èxit de públic, omplint espais emblemàtics a Bilbao, Madrid,

Barcelona i sobretot, dues nits seguides a Pamplona, en Gorka tenia ganes de fer una aturada. I durant aquests anys ha viatjat i ha agafat forces i noves perspectives. Això sí, sense de deixar d’escoltar música i d’anar escrivint idees i versos.

Ara per fi, a principis d’aquest any, ha vist la llum el seu primer treball en solitari, anomenat ‘Hasiera bat’, que ha gravat, i ha produït i ha girat amb la gent d’en Joan Pons, de ‘El petit de cal Eril’, una altra banda que també va estar a Formentera, precisament el mateix any que ho va fer en Gorka amb els ‘Berri’.

Avui al De far a far l’hem saludat, per escoltar una estona aquest nou àlbum i xerrar amb ell de cançons, llibres i el què ens ha vingut de gust.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES