TOP
Artal Mayans a Ràdio Illa. Arxiu

Artal Mayans: “L’inspector, per ara, farà feina fins a mitjans o finals d’octubre”

El passat cinc d’agost començava a fer feina el primer inspector de turisme a Formentera, que ha de detectar i lluitar contra l’oferta il·legal, controlant-la i sancionant-la quan es doni el cas.
Al De Far a Far en parlam amb el titular de Turisme, Artal Mayans, amb el que també hem conversat sobre un primer balanç de la temporada d’enguany i de la situació política per la qual travessa el Consell.

 

Pel que fa a l’inspector de turisme, malgrat la dificultat que ha suposat ocupar la plaça oferta, Mayans s’ha mostrat satisfet amb els primers resultats de la feina feta, que han permès obrir, fins ara, dues actes de vint inspeccions fetes.

Quant a la dedicació del nou inspector, el conseller ha avançat que, de moment, farà feina fins a final de temporada. Les raons, ha indicat Mayans, les hem de trobar en el procés de selecció, ja que el borsí emprat era d’una convocatòria anterior, i en l’estacionalitat de la nostra illa, cosa que fa que, ara per ara, no es consideri necessària una dedicació per tot l’any, tot i que depenent dels resultats que aboqui la tasca d’inspecció i la perspectiva que ofereixi, es valorarà com s’ha de seguir.

Pel que fa al decurs de l’actual temporada turística, el titular del ram ha explicat que es nota una petita davallada propiciada, entre altres factors, per l’Eurocopa, les Olimpíades i la recuperació de destins competidors com el nord d’Àfrica o l’est d’Europa.
Tota manera, a Formentera, segons el conseller, hi ha un altre factor que influeix: L’augment d’oferta, tant d’hoteleria com de restauració i serveis, que fa que a igual nombre de turistes, hi hagi menys a repartir per l’augment de negocis.

Pel que fa a la renúncia de la seva plaça del lletrat que, entre altres ocupacions, assessorava en el tema de l’habitatge a l’oficina instal·lada pel Consell, Mayans ha valorat que tot i la seva marxa, l’assessorament encara es pot fer amb condicions òptimes per part de la tècnica que treballa en l’esmentada oficina i que, segons ha apuntat el conseller, disposa de l’experiència i els coneixements necessaris i, a més, pot demanar ajuda a altres departaments i lletrats.

Finalment, i valorant l’actualitat política en la qual es veu immers el Consell, Mayans ha volgut deixar clar que continua formant part de Sa Unió, però que l’àrea de Turisme tenia molts fronts oberts, i per això, a diferència dels seus companys de formació, va decidir seguir en el càrrec.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES