TOP
Recollida de deixalles (CAIB)

El servei de neteja del litoral recull durant juliol en aigües de Formentera una mitjana diària de gairebé 8 quilos de fems

Les embarcacions de neteja del litoral de la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua han recollit un total de 6.701,83 quilograms de residus a les Illes Balears durant el mes de juliol, amb una mitjana diària de 216,19 quilos. Aquesta campanya de neteja ha continuat amb la col·laboració de les embarcacions de tipus platja i litoral, que han aconseguit mantenir les aigües del litoral lliures de residus en la mesura del possible.

Per illes, Mallorca va liderar la recollida amb un total de 3.547,48 quilos (mitjana diària de 114,43 quilos), seguida de Menorca amb 1.613,73 quilos (mitjana diària de 52,06 quilos), Eivissa amb 1.299,23 quilos (mitjana diària de 41,91 quilos) i Formentera amb 241,40 quilos (mitjana diària de 7,79 quilos).

En total, les embarcacions de tipus platja han recollit 4.184,13 quilos de residus, amb una mitjana diària de 134,97 quilos. Per la seva banda, les embarcacions de tipus litoral han recollit 2.517,70 quilos, amb una mitjana diària de 81,22 quilos.

El plàstic ha estat el residu predominant, representant un 50,84% del total, seguit per la fusta amb un 30,56% i la vegetació amb un 8,43%.

Durant aquest mes, també s’han dut a terme diverses recollides especials per abordar situacions excepcionals. A Mallorca, s’han retirat diverses embarcacions a la deriva, una vaca i una caravel·la portuguesa. A Menorca, s’han recollit diversos troncs i s’ha gestionat una concentració de plàstic. A Eivissa, s’ha retirat material orgànic i diversos pals, mentre que a Formentera s’han trobat restes d’una embarcació i s’han dispersat hidrocarburs.

Cal destacar que, durant aquest mes de juliol, s’ha detectat poca presència de meduses a les zones de bany, amb la recollida d’una única unitat de caravel·la portuguesa al sud de Mallorca.

En total, la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua ha atès cinc avisos durant aquest període, tres dels quals van ser gestionats en col·laboració amb el servei d’emergències 112 i Salvament Marítim, mentre que dos van ser reportats per institucions i particulars.

La campanya de neteja continuarà fins al 30 de setembre, amb l’objectiu de mantenir les aigües del litoral balear lliures de residus.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES