TOP
La deducció s’aplica a la declaració de l’exercici en el qual s’inicia el curs acadèmic.

Les famílies podran deduir 1.800 € per cada fill que cursi estudis superiors fora de l’illa de residència

Les famílies de les Illes Balears amb fills que cursin estudis superiors fora de l’illa de residència habitual es podran deduir 1.800 euros a la declaració de la renda que s’haurà de presentar l’any vinent.

A més, s’ha eliminat l’exigència que deixava fora de la desgravació els casos en què hi hagués oferta educativa pública, diferent de la virtual o a distància, a l’illa de Mallorca, per cursar els estudis corresponents, o que, tot i existir aquesta oferta, s’hagués sol·licitat l’ingrés i no s’hagués admès per raó dels criteris d’admissió. Per tant, també s’amplia el nombre potencial de beneficiaris.

Cal remarcar que els descendents que cursin els estudis superiors han de dependre econòmicament del contribuent, i no poden haver obtingut rendes durant l’exercici superiors a 8.000 euros. Pel que fa al contribuent, la base imposable no pot ser superior als 33.000 euros en tributació individual o 52.800 en tributació conjunta.

Tipologia d’estudis
Per estudis superiors s’entenen els següents: Estudis universitaris, ensenyaments artístics superiors, formació professional de grau superior, ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny de grau superior, ensenyaments esportius de grau superior, o qualsevol estudi que, d’acord amb la legislació estatal, es consideri educació superior.

Aquests estudis han d’abastir un curs acadèmic complet o, en tot cas, han de suposar un mínim de 30 crèdits. La deducció s’aplica a la declaració de l’exercici en el qual s’inicia el curs acadèmic.

Per a més informació, podeu consultar el web de l’Agència Tributària de les Illes Balears.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES