TOP
Instantània de la reunió. CAIB

Córdoba destaca la “bona sintonia” amb el Govern i culpa “les persones que s’han presentat sota les sigles del PP a Formentera” de la crisi al Consell

Amb motiu de l’inici del curs polític 2024-2025, la presidenta del Govern, Margalida Prohens, s’ha reunit amb el diputat per Formentera, Llorenç Córdoba.

A la roda de premsa posterior a la reunió, Córdoba ha assegurat que manté “molt bona sintonia” amb l’executiu balear i que més enllà del pacte d’investidura, seguirà donant suport a un Govern que, en el seu parer, “defensa els interessos de la nostra illa”.

El problema “no és amb el PP”
Demanat per si la governabilitat del Consell de Formentera pot afectar els pactes al Parlament, el també president de la institució insular ha assenyalat que el Govern balear fa tot el possible per bastir ponts d’entesa, i considera que el problema de governabilitat que es dona a Formentera “no és amb el PP”, sinó amb “les persones que s’han presentat sota les sigles del PP a Formentera i que ara les estan utilitzant per a treure’n profit per als seus interessos”.

Migració irregular
Durant la trobada, s’ha parlat de la migració irregular, ja que segons el diputat, aquest és un tema que a Formentera preocupa molt perquè hi ha una pressió molt forta, atès que en l’actualitat arriben a la nostra illa la meitat de les embarcacions que arriben a les Balears.

En aquest sentit, Córdoba ha recordat que “s’ha demanat a l’Estat que es faci càrrec de les seves responsabilitats amb més serveis com una barca de Salvament Marítim i una altra de la Guàrdia Civil” i ha agraït el suport de l’executiu Prohens en aquestes demandes.

Insularitat i pressupostos
D’altra banda, també s’han tractat diversos temes que afecten i preocupen a la ciutadania de Formentera com ara la triple insularitat, el transport de residus, del cicle de l’aigua, d’habitatge, d’esport o de l’estany des Peix entre altres qüestions.

Entre les lleis de les quals el diputat ha tractat amb Prohens, ha destacat la derivada del decret de simplificació administrativa, la d’habitatge, d’urbanisme, de conciliació i la llei agrària: “Anem en el mateix sentit”, ha resumit.

En relació amb els pressupostos, en la reunió han analitzat les inversions que està executant el Govern a Formentera. Córdoba ha admès que, en ser setembre, està “una mica fent la llista dels reis” de cara als pròxims comptes autonòmics.

Lloguer turístic
Finalment, el diputat per Formentera s’ha reservat quin serà el seu vot cap a la llei que deriva del decret de simplificació administrativa, del qual dissenteix en què que els habitatges legalitzables en rústic puguin mantenir l’activitat de lloguer turístic, però ha precisat que a la nostra illa està molt regulat des d’abans pel Pla Territorial i el sostre de lloguer. “No afectarà molt Formentera, però ho està analitzant el departament d’Urbanisme”, ha indicat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES