TOP
Visita a la comunitat de regants de Formentera per part del president de Seiasa.

Infraestructures Agràries invertirà 1,2 milions en el regadiu de Formentera

El president de la Societat Mercantil Estatal d’Infraestructures Agràries, SEIASA, Francisco Rodríguez Mulero, i la directora insular de l’Estat a les Pitiüses, Raquel Guasch, han mantingut aquest dimarts una reunió amb la comunitat de regants de Formentera, on es desenvolupa un dels projectes de modernització de regadius executats per aquest organisme dependent del Ministeri d’Agricultura que, amb els de Porreres i Felanitx, a Mallorca, sumen un pressupost d’11 milions d’euros, amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

D’aquesta manera, SEIASA ha examinat la situació actual dels projectes que es duen a terme a les illes. Es tracta d’actuacions d’optimització de recursos hídrics l’objectiu dels quals és l’aprofitament i millora de la qualitat d’aigües regenerades per a la seva utilització al regadiu, així com la instal·lació de sistemes de telecontrol que permetin digitalitzar la gestió del reg.

Consolidació del regadiu a partir de l’optimització d’aigües regenerades
A la Comunitat de Regants de Formentera està prevista l’actuació de consolidació del regadiu a partir de l’optimització d’aigües regenerades amb un pressupost d’1,2 milions.

Aquest projecte, que va ser aprovat el passat novembre, permetrà modernitzar 82 hectàrees i beneficiarà a 75 regants. El propòsit d’aquesta actuació és augmentar els recursos de reg a través de la millora de la reutilització d’aigua regenerada.

També s’augmentarà l’eficiència del sistema de bombament des de la bassa fins a les parcel·les i s’optimitzarà la gestió de l’aigua de reg, avançant en la digitalització d’aquest a través de la instal·lació d’un sistema de telecontrol.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES