TOP
Natalia Surop i Pepe Macchione.

Divendres i dissabte: torna el Qué Celeste amb proposta renovada de tallers, circ, música i molta ecologia

Natalia Surop i Pepe Macchione presenten la vuitena edició del Festival Qué Celeste, que enguany torna a oferir-nos un format de dos dies (divendres i dissabte 20 i 21 de setembre) amb un complet programa d’activitats dirigides a tota la família amb tallers, xerrades mediambientals, espectacles de circ, molta música i, com sempre, envoltats d’enginyoses decoracions fetes amb residus reutilitzats. En aquesta entrevista a Ràdio Illa, na Natalia i en Pepe expliquen tots els detalls del festival i presenten els músics i artistes que hi participaran.

Una de les novetats d’enguany és el canvi d’ubicació: el VIII Qué Celeste se celebrarà al Centre Cultural de Sant Ferran. Les àmplies instal·lacions de l’antiga escola permetran oferir, a més de l’escenari, espais molt diversos, com un chill-out, un food truck, una barra (recomanen portar got de casa), mercat de segona mà, un recinte de projeccions i un espai de pintura en viu, entre altres. A continuació podeu consultar el programa d’activitats i el cartell oficial, que enguany ha set il·lustrat per Marc Sánchez i maquetat per Jésica Surop.

Divendres 20 de Setembre

10:00 h Visita guiada al Centre d’Interpretació de Can Marroig. Obert a tothom (nens acompanyats).

Començament del VIII Festival Qué Celeste
17:00 h

Mercat de llibres i roba de segona mà, curtmetratges d’educació ambiental, mercat artístic, exposició de fotografies, exposició F.I.G.A, Voilart, escultures, Live Painting i sortejos.

Tallers
⦁ Taller d’Expressió Corporal a càrrec de Diana, que ens farà jugar a través del ball i el moviment.
⦁ Taller de Pintacares a càrrec de Cristina Márquez, com cada any, explorant la pintura i el maquillatge al costat del joc i la diversió.

17:30 h
⦁ Taller Animals de Cartó a càrrec d’Irene, artista de la comissió directiva, amb qui descobrirem el nostre costat artístic de la mà de materials reutilitzables i reciclables.

Cicle de Xerrades
18:30 h
⦁ Xerrada Taller ‘Espècies Endèmiques de Formentera’, a càrrec de Natxo.
19:00 h
⦁ Xerrada Presentació del Projecte SMILO (Small Island Organization) ONG, que dona suport a petites illes (menys de 150 Km2) per al seu desenvolupament sostenible, gestionant residus, aigua i energia, i conservant la biodiversitat.

Circ
19:30 h
⦁ Circ Local ‘Que Pacha Mama?’. Circ local familiar que des del 2015 representa l’amor al circ, la família i el nostre entorn, a través de les presentacions, tallers i classes. Aquestes nenes i adultes de Formentera ens porten per a aquest festival una representació del circ clàssic amb acrobàcies de terra, aèries i clown.

20:15 h
⦁ Save The Temazos: ONG que investiga relacions entre música i emocions. Penjats a més de deu metres d’alçada, realitzaran un show en que no només ens deixaran amb la boca oberta, sinó que també participaren del rodatge d’un vídeo.

Concerts
21:45 h
⦁ The Mirror Three:
Trio local format per l’any 2020, que fusiona des del rock, al reggae, passant pel funk, i altres estils. Aquests formenterers han creat el seu propi estil i personalitat que materialitzen en uns concerts únics en el seu gènere.

23:00 h
⦁ DouDou Nganga Band:
Des de la República Democràtica del Congo, el llicenciat en Belles Arts DouDou Nganga, ens porta la cultura africana i congolesa a través del cant, la percussió i el ball. Aquest quartet barreja sons de diverses cultures africanes, fusionades amb blues, jazz i música llatina, tot oferint-nos amb un potent missatge.

00:00 h
⦁ Bloco Colubraria:
La nostra ja tradicional Batucada que ens fa vibrar de cap a peus, del Far des Cap a la Mola, a l’hivern o a l’estiu. Els seus ritmes ens arriben de la mà d’integrants de diferents parts de l’univers que ens proposen un ritual col·lectiu únic.

00:30 h
⦁ Eskorzo
Aquesta banda granadina amb gairebé 30 anys de trajectòria, pioners de les fusions d’estils tan diversos com el llatí, rock, ska, funk, ritmes africans i fins i tot la cúmbia. Una festa assegurada, on ningú es quedarà a la cadira.

 

Dissabte 21 de setembre
Començament Festival
17:00 h
Mercat de llibres i roba de segona mà, curtmetratges d’educació ambiental, mercat artístic, exposició de fotografies, exposició F.I.G.A, Voilart, escultures, Live Painting i sortejos.

Tallers

⦁ Taller ‘Jugant amb animals, fem màscares’, amb Brenda Novak

17:30 h
⦁ Taller a càrrec del Mercat Artistic de Sant Ferran, amb Fran Lucas Simon elaborarem un entorn marí on fusionarem allò realitzat al taller de n’Irene el dia anterior.
18:00 h
⦁ Taller de Pintacares a càrrec de Cristina Márquez, com cada any, explorant la pintura i el maquillatge al costat del joc i la diversió.

Cicle de Xerrades
18:15 h
⦁ Xerrada ‘Neteja Submarina de Ports’, a càrrec de Gabriel.
18:50hs
⦁ ‘Un Viatge d’Investigació a l’Antàrtida’, a càrrec de Stefano Ambroso

Contacontes
19:30 h
⦁ Contacontes: La contaora d’Històries, a càrrec de Yasmín García.

Circ
20:00 h
⦁ Save the Temazos: ONG que investiga relacions entre música i emocions. Penjats a més de deu metres d’alçada, realitzaran un show en que no només ens deixaran amb la boca oberta, sinó que també participaren del rodatge d’un vídeo.

Concerts

21:30 h
⦁ Illia Flamenca, set flamencs de l’illa s’uneixen per delectar-nos amb un espectacle únic. Tamara García, Albert Cases, Paco Romero, Esther Esteban, Roberto Monteiro, Ermanno Panta i Cani Huertas.

22:45 h
⦁ LOS 300, projecte artístic en el qual músics investiguen i experimenten amb ritmes llatins, afrobeat, jazz funk, psicodèlia i electrònica orgànica, i ens proposen convertir l’escenari amb un estudi.

00:00 h
⦁ BATUCADA Aiye Percusión, des de la veïna Eivissa, arribant de tot arreu del món, faran vibrar Formentera amb la seva energia.

00:45 h
⦁ Las Manos de Filippi
Banda argentina de rock i punk, que destaca per la fusió de gèneres i les lletres compromeses amb el canvi social i polític. Des de l’any 1993, la seva mirada critícia cap a la desigualtat, la corrupció i la resistència, es plasma a través d’una energia musical intensa, combinant ritmes de rock amb influències de cúmbia, reggae i ska, creant un so distintiu que ressona tant al seu país natal com en àmbit internacional. Per primera vegada a Formentera.

02:30 h
⦁ Bendita Vargas, mítica banda illenca, des de fa uns quants anys ens fan ballar, tant a l’estiu com a l’hivern, enguany han enregistrat el seu primer disc, i clausuren el Qué Celeste 2024.

04:00 Fi del Festival

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES