TOP
Façana de l’IES Marc Ferrer.

Falten nou docents a l’IES Marc Ferrer: Matemàtiques, Castellà i Informàtica, entre altres

A l’IES Marc Ferrer continuen faltant nou professors més d’una setmana després que hagi començat el curs. El passat dimecres les classes s’iniciaren amb un dèficit de 13 docents, si bé en l’assignació dels darrers dies s’aconseguí rebaixar la mancança en una plantilla que hauria de comptar amb 89 professionals, dels quals 62 són interins.
Concretament, falten tres docents de Matemàtiques per impartir classes tant a ESO com a Batxillerat; un d’Administració d’Empreses, que hauria de donar lliçó a ESO i FP; un d’Economia d’ESO i Batxillerat; un per a Llengua i Literatura Castellana d’ESO i Batxillerat; i un altre per atendre els alumnes d’Informàtica d’ESO i Batxillerat. També falten dos docents més per als certificats de professionalitat, si bé aquestes formacions començaran el novembre. En aquest cas, manquen dos professors a mitja jornada, un per ensenyar Informàtica i un altre per a l’assignatura de Manteniment de vehicles.
Del total de vacants, n’hi ha cinc que ja han set assignades (les tres de Matemàtiques, la d’Administració d’Empreses i la d’Economia) però que encara no compten amb l’acceptació del docent. La resta, sumant un total de 3 places (dos jornades completes i dos mitges), ni tan sols disposen de cap aspirant. A aquestes vacants ara s’hi ha de sumar una baixa de darrera hora d’un docent en l’assignatura de Català.
A consultes de Ràdio Illa, la conselleria balear d’Educació ha informat que “després del tràmit urgent [d’assignació] queden 89 places vacants, tres d’elles a Formentera i 20 a Eivissa”, amb relació únicament a les places no assignades. A més, la mateixa font indica que divendres “s’obri el termini ordinari” per atorgar més places.

Què passa quan no hi ha ‘profe’
Fonts del centre han explicat que quan un grup d’alumnes té programada una hora d’una assignatura que encara no disposa de docent, la resta del professorat intenta organitzar-se perquè un professional d’una matèria de la mateixa família pugui impartir la lliçó en el cas que tengui disponibilitat horària. En el supòsit que no hi hagi cap alternativa, un professor de guàrdia s’encarrega de supervisar el grup classe durant aquesta hora, sense portar a terme activitat docent.
Així mateix, professionals de l’institut han exposat el seu malestar pel mètode d’assignació vigent, que inclou oferir places vacants a professionals que ja formen part de la plantilla d’aquest centre o d’altres. Com que el procés d’assignació deixa tres dies al docent perquè respongui a l’oferta, s’alenteix el procediment per completar plantilles.

El complement de molt difícil cobertura
La carència de professorat i altres professionals de l’àmbit educatiu és un fenomen recurrent a les escoles i instituts de Formentera. El passat agost, arran de la celebració de la Mesa Sectorial d’Educació, el Govern balear anuncià mesures per fidelitzar les plantilles que comprenien declarar de molt difícil cobertura totes les places docents de les escoles i l’institut de Formentera, sumant un total de 167. El complement s’abonarà en dotze mensualitats i per aquest curs la quantia s’estableix en 300 euros mensuals. A partir del curs 2025/26 serà de 400 euros.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES