TOP
José Manuel Alcaraz, avui a Ràdio Illa.

Alcaraz: Córdoba volia fer un Govern amb consellers “florero”

El portaveu de Sa Unió de Formentera, José Manuel Alcaraz, ha reiterat que “no hi ha ningú de [l’antic] l’equip de Govern que vulgui treballar amb el senyor [Llorenç] Córdoba i el que hi treballa -Artal Mayans- ho fa amb les pinces més grosses que ha trobat”, en referència a l’anunci del president del Consell, desmentit després, de què s’havia arribat a un acord per al retorn d’alguns consellers a la Junta de Govern. Tot i això, el també exvicepresident insular ha exposat que en el sí de Sa Unió hi ha “debats interns” i que s’estan “valorant positivament o negativament totes les possibles solucions”, però ha aclarit: Això “no vol dir que uns estiguin posicionats en una cosa i els altres en l’altra”.

Alcaraz també ha explicat que Córdoba li va traslladar la proposta per a la reintegració de consellers de Sa Unió en el Govern insular “a través de Palma” cosa que demostraria, segons ell, la poca confiança del president en la coalició. En tot cas, ha indicat que la proposta exigia excloure als “pesos pesants” de la coalició, és a dir, els exvicepresidents Javi Serra, José Alcaraz i Verónica Castelló, a més d’Òscar Portas. Per Alcaraz, això suposaria que Córdoba articularia un Govern insular amb uns consellers “florero”.

Pròrroga del pressupost: sense subvencions
L’exvicepresident ha exposat que amb un Govern insular format només pel president i el conseller de Turisme, sense Junta de Govern ni vicepresidència, “està clar” que no “creu que prosperi” el pressupost de 2025. En aquest cas, destaca, caldria prorrogar els de 2024, cosa que implicaria que el Consell no podria atorgar subvencions a “totes les entitats esportives, socials, etc. Això seria un pas enrere”.

Reforma del ROC: “Dos o tres mesos”
Sobre la reforma del ROC (Reglament Orgànic del Consell) per forçar al president sense Junta de Govern o vicepresidència a presentar una qüestió de confiança, Alcaraz ha estimat que els tràmits per aconseguir l’aprovació definitiva poden trigar uns “dos o tres mesos” i que és conscient que el president hi presentarà al·legacions. A més, ha recordat que la proposició s’aprovà amb el suport del PSOE i amb un informe a favor del secretari insular, per la qual cosa veu la modificació del ROC “legalment coberta”. Tot i això, ha apuntat que cal esperar el termini d’exposició pública, així com l’informe favorable de l’Institut de la Dona i del Consell Consultiu, abans que la reforma rebi l’aprovació definitiva en el Ple insular.

Suport “absolut” del PP balear
Preguntat sobre les relacions amb el PP de les Illes, Alcaraz ha afirmat que parla “gairebé cada dia” amb la secretària general del PP a les Balears [Sandra Fernández], i que percep un “suport absolut”. Sobre la postura del vicepresident popular del Govern balear, Antoni Costa, que va rebutjar demanar la dimissió del president Córdoba en una entrevista a Ràdio Illa aquest estiu, ha assenyalat: “Ho haurà d’explicar ell”.
El també expresident del PP formenterer, que va deixar el càrrec el passat juny, ha manifestat que “després de l’estiu” s’organitzarà un congrés per escollir els nous líders de la formació i ha assegurat que ell no es presentarà a la reelecció, després de quinze anys de ser-ne el màxim responsable: “És més que suficient”.

Crítiques a Gent per Formentera
El portaveu de Sa Unió ha lamentat que GxF no hagi volgut “seure amb Sa Unió” per negociar una possible moció de censura al president. A més, Alcaraz ha rebutjat la proposta de GxF de declarar la “inviabilitat” del Consell davant de la crisi política actual. El popular ha manifestat que la inviabilitat representaria que “Madrid gestionàs el Consell de Formentera” i ha agregat: “Quan això arribi a Madrid se’n fotran un fart de riure”.
Sobre la contraproposta de GxF per acordar la moció de censura, que dimiteixin els presidents del PP i Compromís, els dos partits que conformen Sa Unió, ha declarat: “Que es mirin al mirall”. I ha fet referència al fet que la portaveu del partit, Alejandra Ferrer, ha set investigada en les diligències prèvies sobre un presumpte delicte de prevaricació administrativa en referència a l’adjudicació d’amarraments a l’estany des Peix, arran d’una denúncia interposada per l’Associació d’Usuaris Professionals de l’estany des Peix (AEUEP).

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES