TOP
La meitat de les ajudes aniran destinades a ramat oví i caprí. Arxiu

Obert el termini per a sol·licitar ajudes al sector agrícola i ramader de Formentera

El Consell ha obert el termini per a la presentació de sol·licituds per a obtenir les ajudes al sector agrícola i ramader per a pal·liar el cost de la triple insularitat i reduir els efectes de la sequera amb la finalitat de mantenir l’activitat agrícola i ramadera tradicional de l’illa.

La quantitat màxima que es destinarà a la present convocatòria és de 50.000 euros i les sol·licituds i tota la informació que es requereixi s’haurà de dirigir a l’àrea de Sector Primari en un termini màxim de 15 dies naturals a comptar a partir d’avui.

Destinació de les ajudes
D’aquests 50.000 euros, la meitat estan destinats a ajudar els titulars d’explotacions ovines o caprines amb la finalitat de garantir la seva viabilitat econòmica i reduir el risc d’abandó d’aquesta activitat productiva.

Les ajudes es concediran per animal elegible i any. Seran animals elegibles les femelles de les espècies ovina i caprina mantingudes com a reproductores i amb la declaració censal obligatòria. La quantitat total subvencionada no podrà superar els 3.000 euros per titular.

Els 25.000 euros restants aniran destinats a aquelles explotacions agràries actives que en els darrers tres anys hagin realitzat actualitzacions i modificacions de la seva explotació i que, en l’última declaració d’IRPF, impost de societat o qualsevol altra forma admesa amb dret hagin declarat uns ingressos mínims de 300 euros i generin almenys 0,15 Unitats de Treball Agrícola.

Mantenir el paisatge rural
Amb aquestes ajudes es pretén reduir els costos derivats de la triple insularitat a les explotacions agrícoles bonificant les despeses derivades dels inputs necessaris com ara llavors, fertilitzants, material de regadiu o assessorament per al correcte desenvolupament de l’activitat agrària i d’aquesta manera aconseguir que l’activitat econòmica sigui viable i evitar un abandó de les explotacions agràries que contribueixen a mantenir el paisatge rural de Formentera.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES