TOP
Llorenç Córdoba, en la sessió plenària de setembre.

Córdoba demana a Sa Unió que torni al Govern davant de la incertesa del pressupost 2025

El president, Llorenç Córdoba, ha reiterat la seva voluntat “d’estendre la mà” a Sa Unió per “poder conformar una Junta de Govern i donar així estabilitat a la institució”, segons un comunicat de l’àrea insular de comunicació. A més, el cap insular ha remarcat que, “en aquest moment està en dubte l’aprovació del proper pressupost i d’algun fons Next generation”, per la qual cosa “no podem allargar més aquesta situació si no volem trobar-nos en situacions de no retorn que perjudicarien els interessos de Formentera”. En aquest capítol, cal recordar que des de diverses forces polítiques del Ple s’ha destacat que si el president no pogués aprovar el pressupost 2025 i calgués prorrogar el d’enguany, el Consell no podria atorgar subvencions a les entitats esportives i socials, entre altres.

Consell Consultiu: “Problema polític”
La nota de l’àrea insular de Comuniació remarca que “la contundent resposta del Consell Consultiu informa que no és procedent emetre dictamen per part seva” perquè el màxim òrgan consultor de la comunitat autònoma “assegura que el problema de Formentera és polític i no jurídic”. En aquest sentit, el president agrega: “Els polítics hem de fer un pas endavant”.
El comunicat assenyala que Córdoba ha insistit que, “el més coherent, és obeir el mandat dels electors i tornar a constituir la Junta de Govern amb consellers de Sa Unió per desencallar aquesta situació que ja fa gairebé quatre mesos que dificulta i alenteix el funcionament del Consell Insular, amb el perjudici que això significa per als ciutadans de Formentera”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES