TOP
Imatge promocional de la 15K Formentera Night run.

Dissabte s’estrena la 15K Night Run. Consulta els talls a carreteres i carrers de quatre pobles

La 15K Formentera Night Run i la 5K Sunset Run s’estrenen aquest dissabte 5 d’octubre amb més de 1.500 corredors inscrits que prendran part en un esdeveniment que va més enllà de l’activitat física i on la gastronomia i la música també hi tenen un paper rellevant, segons destaca l’organització en un comunicat. La cursa de 15 quilòmetres (Night Run) començarà a les 18.00 hores as Pujols i tendrà meta en la mateixa localitat, mentre que la Sunset Run (de 5 km), arrenca a la Savina a les 18.35 h i finalitzarà as Pujols.

Talls de circulació de 17.30 a 20 hores
A petició de Ràdio Illa, el Consell ha informat de les interrupcions en la circulació que afectaran a carrers, vies i carreteres, durant la tarda del dissabte, 5 d’octubre. Destaquen els talls a la carretera que uneix la Savina, Sant Ferran i es Pujols (PM 820-2), així com altres que afecten diversos trams de la carretera principal (PM 820), a més de nombroses interrupcions dels carrers de fins a quatre nuclis urbans (la Savina, es Pujols, Sant Ferran i Sant Francesc).

Es Pujols. De 17.30 a 18.15 hores 
Carrer Espalmador: des de l’Hotel sa Volta fins a la rotonda de sortida cap a la Savina
Carrer Aigua Dolça
Carrer des Fonoll Marí
Avinguda Miramar
Carrer Punta Prima

Sant Ferran. De 17.45 a 18.30 hores
Carretera PM 820-2 des des Pujols a Sant Ferran
Carrer Sant Ferran
Carrer del Col·legi Nou
Carrer d’Atzaró
Carrer Major
Carrer de l’Havana
Ronda de circumval·lació de Sant Ferran, entre les dos rotondes
Carretera PM 820, des del carrer València fins a la rotonda de sortida cap a Sant Francesc

Sant Francesc. De 17.45 a 18.45 hores
Carretera PM 820 des de la rotonda de Sant Ferran fins a la rotonda de Pla del Rei
Carrer des Pla del Rei
Carrer de Berenguer Renard
Carrer Sant Joan
Avinguda Porto-salè

Carretera principal. De 18 a 19.30 hores
Carretera PM 820 des de la carretera de Porto-Salè fins a la carretera PM 820-2

La Savina. De 18 a 19.30 hores
Avinguda Mediterrània
De 18.15 a 20 hores
Carretera PM 820-2 des de la Savina as Pujols

(Font: Ban de prohibició de circulació del Consell Insular de Formentera)

Cares conegudes entre els participants 
Entre els participants que aniran a l’esdeveniment figuren dues cares conegudes de les carreres de resistència, l’atleta amb discapacitat física Àlex Roca, que recentment aconseguia a París completar la marató popular olímpica; i el youtuber Valentí Sanjuan, finisher de proves tan dures com l’Ultraman. Amb ells, un gran nombre de corredors i, sobretot, de corredores. Perquè la xifra de participació femenina a la 15K Formentera Night Run arriba al 53,8%.
Per a Francisco Larrey, director general de l’esdeveniment, “és un orgull per a nosaltres donar vida a una carrera després d’haver esgotat els dorsals (…). A més, estem molt feliços per donar suport a la desestacionalització i fer-ho fomentant un turisme de qualitat a la part final de la temporada. Creiem que estem davant d’un projecte de gran projecció i treballarem perquè així sigui”.

Leonardo Metastasio, director insular de Turisme; Artal Mayans, conseller de Turisme; i Francisco Larrey, director de la 15KFR.

 

Es Pujols, centre neuràlgic de la cursa
La localitat des Pujols farà d’epicentre de l’esdeveniment, albergant la sortida i la meta de la modalitat de 15 km. L’itinerari conduirà els atletes per l’estany des Peix, la Savina o l’Estany Pudent. Mentrestant, la 5K Sunset Run començarà al port de Formentera, compartint la meta des Pujols. La idea d’oferir dues distàncies assequibles per a la gran majoria d’esportistes és integrar a l’esdeveniment a persones de qualsevol condició física.

Un esdeveniment multidisciplinar i de caràcter internacional
Més d’un 20% dels inscrits arriba des de l’estranger, i Itàlia és el país que més corredors aporta (10% del total), seguit dels Països Baixos, el Regne Unit, Bèlgica i Alemanya. També hi ha representació de França, Suïssa, Argentina i Andorra.
Pel que fa a les activitats que se celebren en paral·lel a l’esdeveniment esportiu, destaca la festa Run and Feel, que omplirà de música la plaça Europa amb l’actuació de DJ Pipe, DJ Marco Holtman i DJ Manu Fernández i que arrencarà finalitzada la cursa i continuarà a la sala Magoo fins ben entrada la matinada.
El programa també ofereix una masterclass de ioga dissabte al matí (10 h) i un ‘brunch’ al restaurant Fandango, diumenge (des de les 13 h) amb música en directe.
A més, l’organització ha anunciat que farà una donació al Save Posidonia Project, tot i que de moment, no ha trascendit en què es concreta. D’altra banda, les samarretes que rebran els participants, fabricades per Ecoalf Sports, estan 100% elaborades amb materials reciclats.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES