TOP
Vista exterior de la Sala de plens, al Centre de Dia. Arxiu.

Tornen les Jornades Joan Marí Cardona: raïm, varadors, sa Colònia i embarcacions històriques

El dilluns dia 7 d’octubre comença una nova edició de les Jornades d’Estudis Locals “Joan Marí Cardona”, que organitza l’àrea insular de Patrimoni Cultural i que ofereixen una conferència diària a les 19 hores a la Sala de Plens del Centre de Dia fins al divendres 11.
Aquestes xerrades pretenen retre homenatge i recordar la figura Marí Cardona, canonge arxiver i autor d’importantíssims treballs sobre la història de Formentera.
Enguany la conferència que inaugura les Jornades, titulada “Los varaderos de Formentera: un patrimonio a proteger“, la impartirà el dilluns dia 7 l’arquitecta Mara Hähle, autora d’un treball d’investigació sobre els materials i disposició de les casetes varadors o escars de Formentera.
El dimarts 8, el capità de la Marina Mercant Xico Castelló Ferrer, en la conferència “Parlem de pailebots i balandres“, tractarà i mostrarà imatges d’aquest tipus d’embarcacions majors, explicarà les diferències entre uns i altres i assenyalarà quines varen tenir més relació amb l’illa de Formentera.
El dimecres 9, la biòloga Raquel González Dunford tractarà sobre “Les varietats tradicionals de raïm a Formentera“, tema sobre el qual ha fet recentment la seua tesi doctoral.
El dijous 10, l’historiador Manel Suárez Salvà, guanyador de la Beca d’Investigació del Consell Insular de Formentera de 2022, tractarà de la presó de la Savina, després convertida en campament militar, a la conferència titulada “La Colònia penitenciària de Formentera“.
Finalment, i enllaçant amb el tema del dia anterior, però des d’un punt de vista arqueològic, el divendres 11 l’arqueòleg Felipe Mejías Lòpez exposarà la conferència titulada “Un plan arqueológico para la Colonia penitenciaria de Formentera“.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES