TOP
Fragment del cartell de l’Octubre Trans.

El Consell presenta els actes del Dia Internacional d’Acció per la Despatologizació Trans

El tercer dissabte d’octubre (dia 19) es converteix en una data emblemàtica de reivindicació de la despatologització de les persones trans. La lluita de la comunitat transgènere pel reconeixement del seu dret a la identitat i l’expressió de gènere ha conduït a la celebració d’aquesta jornada de conscienciació, destaca el Consell en un comunicat.
El Consell de Formentera, mitjançant l’Àrea d’Igualtat, presenta el programa d’actes amb motiu del Dia Internacional de la Despatologització Trans, que consta de diversos tallers, la projecció d’un documental seguit d’un col·loqui i unes jornades d’escalada LGTBIQ+ anomenades Quimeres més enllà del binari – Trobada d’escalada LGTBI+.
En la nota, el Consell assenyala que el Club Esportiu d’Escalada Es Roco, en col·laboració amb la institució insular, “impulsa l’escalda com a proposta esportiva interessant al voltant del gènere, ja que en moltes ocasions aquestes diferències de gènere hegemòniques, que es llegeixen des del binarisme imposat socialment, no juguen un paper tan representatiu com en altres esports. Així doncs, l’escalada és una pràctica potencial per trencar les estructures binàries a través de les quals percebem el món”.

A continuació podeu consultar el programa d’actes:

Divendres 18 d’octubre a les 18.00 h
Ella era i no era
Es Roco – Sant Francesc

Laboratori – experimentació a càrrec d’Ele, Xenia Fuertes i Mar Ekman. Des de l’experiència en primera persona i recuperant les nostres pròpies històries de vida, travessarem diversos estadis i convidarem el públic a la participació i reflexió amb l’expressió corporal, l’escolta, els records i les narratives pròpies.

Dissabte 19 d’octubre a les 19.00 h
Cinefòrum – Film: Hacia tu nombre
Biblioteca Marià Villangómez
Duració 93 min.

Documental. Itàlia. 2022. Direcció: Nicolo Bassetti. La història de quatre joves amics que comparteixen importants punts d’inflexió en les seues vides i en les seues transicions de gènere. Moderat per Edel Granda —antropòleg i activista transfemininsta—, que actualment prepara un doctorat a la UCM sobre lluita i despatologització trans.

Diumenge 20 d’octubre a les 18.00 h
Transsònic
Espai Cultural de Sant Ferran

Taller en què crearem una peça sonora col·lectiva per posar en qüestió la identitat, la sexualitat i la corporalitat. Realitzarem una introducció a través d’un collage sonor que ens servirà com a disparador per reflexionar i construir un pòdcast. Posarem diferents materials: textos, fragments i textures per poder gravar.
A càrrec d’Ele, Xenia Fuertes i Mar Ekman.

 

Quimeres més enllà del binari – Trobada d’escalada LGTBI+

Dijous 7 de novembre
9.45 h Presentació a Ràdio Illa de la trobada Quimeres més enllà del binari – Trobada d’escalada LGTBI+

Divendres 8 de novembre, comença Quimeres més enllà del binari – Trobada d’escalada LGTBI+
18.00 h Benvinguda a Es Roco
Festibulder: més de quaranta blocs a la sala

Dissabte 9 de novembre
10.00 – 13.30 h escalada esportiva en roca. Sector des Cap.
17.00 – 19.00 h Psicobloc. Sector de Can Marroig.
20.00 h Taller de por i confiança en l’escalada. Intimitat i complicitat.

Diumenge 10 de novembre
10.00 – 14.00 h Escalada esportiva en roca. Sector de la cova de sa Pala.
15.00 – 20.00 h Escalada esportiva en roca. Sector des Codolar.
22.00 h Sopar de tancament + comiat

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES