TOP
Córdoba, avui en el Parlament.

Córdoba elogia Prohens en el debat de política general en el Parlament

El diputat per Formentera, Llorenç Córdoba, ha assegurat durant la seva intervenció en la segona jornada del debat de política general en el Parlament que el Govern de Marga Prohens “ha sabut estar a l’altura” i que “ha treballat amb fermesa per millorar la vida dels ciutadans de totes les illes”, segons informa en un comunicat. Ha destacat alhora la feina feta per Prohens a Formentera, “una illa que, per fi, ha estat considerada i atesa com mereix”.
Córdoba ha recordat que, sovint, “Formentera ha estat una illa oblidada per les Institucions autonòmiques” i ha hagut de “lluitar durant anys per obtenir això que les altres illes rebien com a part de la seva normalitat”. Tot i això, en poc més d’un any de mandat “aquest Govern ha canviat el rumb d’aquesta situació. “Ara puc afirmar amb tota seguretat que, per primera vegada en molt de temps, Formentera és al centre de les decisions polítiques i les Inversions públiques”.

Pacte d’investidura: “Una decisió encertada”
El diputat de Formentera ha indicat en el discurs que no es penedeix d’haver signat un pacte d’investidura amb el Partit Popular per facilitar el govern de Prohens i, ben al contrari, “vists els resultats al llarg d’aquest primer any de legislatura va ser una decisió encertada”.
En aquest sentit, ha posat èmfasi que ha donat suport al Govern del Partit Popular “no perquè hi hagués un pacte signat per a tota la legislatura, que no n’hi ha, sinó pel convenciment personal que les coses s’estan fent bé i que hi ha un projecte de futur” del qual els majors beneficiats seran els ciutadans de les Balears “i els de Formentera en particular”.

Inversions compromeses o realitzades
En comunicat assenyala que “després de repassar les inversions realitzades o compromeses a Formentera per l’executiu de Prohens tant en educació i sanitat, com en el cicle de l’aigua”, Córdoba ha matisat que de res serviran sense “mesures que afavoreixin la continuïtat i la nova incorporació de professionals que donin els serveis: personal sanitari, docent i de serveis”.

“En proporció Formentera té tres vegades més menors que les Canàries”
El diputat també ha fet referència al fenomen migratori que viu tot l’arxipèlag i que afecta, segons destaca el comunicat, “principalment Formentera”. La nota de Córdoba assenyala que “amb un 1% de la població i un 1,6% del territori, Formentera està rebent el 50% d’aquesta pressió migratòria que arriba a les Illes Balears. La meitat de les pasteres i de les persones arribades i gairebé la meitat dels menors no acompanyats arriben a la nostra illa”. La nota assegura que “perquè es pugui entendre millor, amb la ràtio actual de 7,5 menors per habitant, en proporció Formentera té tres vegades més menors que les Canàries. Si la resta d’illes tengués la mateixa pressió, a Eivissa en lloc dels 80 menors no acompanyats que té actualment, en tendria més de 1.200. Menorca, en comptes dels quatre actuals, en tindria 713 i Mallorca, en lloc dels 300 actuals, en tindria 6.800”.
El comunicat afirma que “això suposa una situació insostenible per a la menor de les Pitiüses, i més encara quan el govern de l’Estat es renta les mans i deixa aquests menors i els consells a la seva sort sense els recursos necessaris. A això cal sumar-hi que el govern ni tan sols compleix amb les competències que li corresponen, ja que a Formentera: no hi ha base per a l’embarcació de Salvament Marítim ni de la Guàrdia Civil de la Mar. Tampoc no existeix una política de fronteres efectiva i no hi ha intenció de negociar amb Algèria els possibles retorns de migrants. Tot plegat, una mostra de pèssima gestió per part del govern de Pedro Sánchez”.

Llei de Costes
Finalment, Córdoba ha manifestat la preocupació existent a Formentera per l’actual Llei de Costes, “que expropia a les famílies els béns que han estat sempre de la seva propietat” i ha assegurat que “Formentera ja no és una illa oblidada, sinó una illa que ha trobat el seu lloc dins del projecte comú de les Illes Balears”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES