TOP
L’agent Pilar Daviu, en el moment de la condecoració, juntament amb Llorenç Córdoba i Pablo Gárriz.

Pilar Daviu i Carlos Malberti, condecorats en el dia de la Policia Local

La Policia Local de Formentera ha celebrat aquest migdia la seva festivitat anual amb una gala de lliurament de distincions celebrada a l’hotel Five Flowers des  Pujols, segons ha informat el Consell en un comunicat. L’acte ha estat presidit pel president insular, Llorenç Córdoba, i pel cap de la Policia Local de Formentera, Félix Ramos.

Les medalles: Pilar Daviu i Carlos Malberti
Durant l’acte s’han lliurat les condecoracions anuals que fa aquest cos de seguretat als seus agents més destacats. En aquesta ocasió, l’agent Pilar Daviu ha rebut una medalla com a reconeixement a la seva tasca a la Policia Local de Formentera durant 15 anys.
L’agent Carlos Malberti ha rebut una condecoració per la seva perseverança, voluntat i notorietat en el compliment dels deures a càrrec seu en el camí de la dignificació, el prestigi i el reconeixement públic del cos de la Policia Local de Formentera . L’agent no ha pogut assistir al lliurament de la condecoració en trobar-se convalescent d’una operació, per això ha estat el seu fill l’encarregat de recollir la medalla de mans del president del Consell.

El fill de Carlos Malberti ha pres possessió de la distinció en nom del seu pare.

 

Ramos demanda “una profunda reflexió” a les autoritats per dotar de recursos i personal la Policia Local
Félix Ramos, cap de la Policia Local, ha estat encarregat d’obrir la cerimònia. En la seva al·locució, Ramos ha estat molt reivindicatiu i ha manifestat que els reptes que afronta actualment el cos local de policia “requereixen una policia equipada amb prou mitjans moderns i efectius. Aquests recursos no són un luxe, són la base d’una policia eficaç capaç d’assolir els objectius, preparada per protegir tant els residents com els visitants”.

Félix Ramos, durant l’acte d’avui.

“La tasca policial va més enllà d’intervenir inicialment a qualsevol emergència, se centra en la prevenció, la proximitat, l’educació i el suport a la nostra societat. Un agent ben equipat pot marcar la diferència i garantir la seguretat de tothom”, ha subratllat el cap de la policia. Per tot això, ha fet una crida a les institucions per invertir en seguretat. “Avui deman a les nostres autoritats una profunda reflexió sobre la importància que té per a Formentera tenir una policia amb els recursos i el personal adequat i no només per respondre a les necessitats d’avui, sinó també per preparar-nos per als desafiaments de demà”, ha conclòs.

Córdoba: “Un far de seguretat, dedicació i compromís”
Per la seva banda el president del Consell Insular, Llorenç Córdoba, ha felicitat la Policia Local per la celebració de la seva festa anual i “per la tasca que cada dia desenvolupeu vetllant per la gent de Formentera, però també pels milers de turistes que ens visiten cada any”. Felicitació que ha fet extensible “a la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Protecció Civil”.
Córdoba ha destacat durant la seva intervenció que “la tasca que fan els nostres agents és un far de seguretat, dedicació i compromís per a la nostra illa”.
La Policia Local de Formentera “no només s’encarrega de mantenir l’ordre i la seguretat als nostres carrers, sinó que també actua com a pilar fonamental en la construcció d’una societat més unida i solidària. El seu treball va més enllà de la mera aplicació de la llei; es tracta de crear llaços de confiança amb els ciutadans, de ser un suport en moments de necessitat i de fomentar un ambient on tots puguem viure amb tranquil·litat”, ha assenyalat.

La nova Unitat de Platges
En aquest sentit, el president ha volgut destacar el compromís del Consell Insular de Formentera amb la tasca de la Policia Local, i fruit d’aquest compromís ha estat la creació aquest estiu de la Unitat de Platges, “que ha resultat ser un autèntic èxit i que ha permès, entre altres coses, que es freni d’una manera exponencial la venda ambulant a les nostres platges i tot allò que això comporta”.
Finalment, Córdoba ha manifestat que “la confiança que dipositem en els nostres agents és fonamental, i ells, alhora, estan compromesos a respondre a aquesta confiança amb professionalitat i dedicació. La seva capacitat per actuar amb rapidesa i eficàcia és admirable i la seva empatia cap als ciutadans és un tret que els distingeix. Cada intervenció, cada gest de suport, cada somriure que ofereixen als més joves i als grans, contribueix a construir una Formentera més forta”, ha conclòs.
Durant l’acte també ha intervingut el nou director general d’Emergències i Interior del Govern balear, Pablo Gárriz, que ha destacat la importància d’una formació adequada per als agents.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES