TOP
La semirígida, després de desembarcar 21 persones as Caló i emprendre la fugida. Mara Costa

Migració irregular: una potent semirígida desembarca 21 persones as Caló i fuig a tota velocitat

Avui han arribat a Formentera tres grups de la migració irregular amb un total de 64 persones en aparent bon estat de salut, segons informa la Delegació del Govern. De les tres barques registrades, almenys una d’elles, la que ha recalat as Caló de Sant Agustí, ha emprat un mètode poc habitual en les recents arribades a l’illa, per dos factors. D’una banda, el tipus d’embarcació, una semirígida equipada amb un potent motor i no una precària barca de fibra amb motor de pocs cavalls. I de l’altra, que després de desembarcar els seus ocupants de forma precipitada a pocs metres de la costa rocosa, l’embarcació ha fet mitja volta i ha partit a tota velocitat amb un únic tripulant a bord, en comptes de quedar abandonada a la costa.
L’operació ha durat poc més d’un minut, segons recullen els vídeos que els nombrosos testimonis dels fets han enregistrat, com el de Mara Costa, que podeu veure a continuació.

 

No és la primera vegada que una embarcació de la migració irregular fa mitja volta després de deixar els seus ocupants a Formentera, com ja succeí el 2021 a la platja des Arenals.
Entre els 64 arribats en els tres grups d’avui, hi ha una majoria d’origen magribí, com és habitual, si bé també s’han comptabilitzat cinc persones provinents de Síria i dos del Pakistan.

Agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local custodien en el port de la Savina els detinguts per entrada irregular en territori espanyol abans de ser traslladats a Eivissa.

 

Els tres grups
El primer grup ha set detectat a les 11.15 hores a una milla nàutica al sud de l’illa. A bord de la barca viatjaven un total de 17 persones d’origen magribí. Ha intervingut el Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim.
La segona de les embarcacions de la jornada és la que ha desembarcat 21 persones as Caló, abans de fer mitja volta a tota màquina. En aquest cas, hi havia 16 persones d’origen magribí i cinc sirians. Hi ha intervingut la Guàrdia Civil de Formentera i la Policia Local.
Finalment, a les 16 hores, a la zona de s’Estufador, efectius de l’institut armat i del cos de Policia del Consell han interceptat 26 persones més, totes magribines a excepció de dos d’origen pakistanès.

Les arribades acumulades des de principis de 2024
Des d’inicis d’any han arribat a la nostra illa o a les seves aigües territorials un total de 1.677 persones repartides en 106 grups procedents del continent africà, majoritàriament d’Algèria. El darrer dia amb arribades a Formentera va ser el passat 8 d’octubre.

Protocol
En el protocol habitual que s’aplica a les persones arribades de forma irregular, aquestes són traslladades a Eivissa, on passen un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després queden sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució en el cas dels majors d’edat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES