TOP
Antoni Vera i Llorenç Córdoba, avui a la seu del Consell. CAIB

Conveni per instal·lar ombres al pati del CEIP Sant Ferran i millorar les pistes esportives del CEIP Mestre Lluís Andreu

El Govern i el Consell de Formentera han signat el conveni de col·laboració per al finançament i l’execució de dos obres de millora de les infraestructures educatives de Formentera per un import de 738.100 euros. Concretament, la conselleria balear d’Educació destinarà, d’una banda, 605.000 euros per a la instal·lació d’una coberta al pati del CEIP Sant Ferran, un centre inaugurat el 2021 i del qual Vera ha destacat que “en aquesta obra nova de la passada legislatura, no es va preveure ombra per a l’alumnat”. D’altra banda, el conveni preveu la inversió de 133.100 euros en el sanejament del formigó existent i per igualar els dos nivells de les pistes esportives del CEIP Metre Lluís Andreu, de Sant Francesc. De moment, encara no han transcendit els terminis per portar a terme les feines, que executarà el Consell de Formentera.

Personal del Govern exposa el projecte d’ampliació de l’IES Marc Ferrer.

 

Ampliació de l’IES Marc Ferrer
El president del Consell, Llorenç Córdoba, ha destacat que el conseller balear d’Educació, Antoni Vera, hagi visitat l’IES Marc Ferrer per avançar a la seua directiva i personal docent el projecte d’ampliació del centre que, segons assegura el comunicat del Consell, “amb tota probabilitat es licitarà abans de finals d’any i que preveu una inversió al voltant d’1,4 milions d’euros”.
L’ampliació consisteix en sis aules noves i dos tallers especialitzats en la formació tècnica i pràctica dels estudiants. Les noves instal·lacions es construiran a la primera planta de l’ala est de l’edifici actual i inclouran un nucli de comunicacions vertical des de la planta semisoterrani fins a la primera planta, amb una escala protegida i un ascensor. El nou nucli de comunicacions vertical tendrà accés exterior protegit mitjançant un porxo i, amb la incorporació del nou ascensor, s’inutilitzarà l’ascensor existent, convertint l’espai en una cambra de neteja i accés a la nova escala de sortida a la coberta. Amb l’ampliació del centre, la superfície construïda augmentarà a 649,83 metres quadrats.
La previsió del Govern és que l’ampliació estigui enllestida per al curs 2025/26. “Aquesta ampliació fa anys que havia de fer-se, i anaven sortint pressupostos que no es feien realitat”, ha recordat Córdoba.

Inversions pendents: El Pilar i Mestre Lluís Andreu 
Segons exposà el conseller Vera el passat gener en una entrevista a Ràdio Illa i avui ha recordat en la seva visita a Formentera, el Govern té sobre la taula inversions pendents en dos centres d’educació Infantil i Primària de l’illa: Mestre Lluís Andreu i El Pilar, tot i que el Govern encara no ha avançat cap termini per escometre-les.
Sobre el centre de Sant Francesc Vera exposà el passat gener que “s’ha de fer una reforma integral absoluta de la part antiga”. A més, el Govern balear i el Consell mantingueren contactes, segons Vera, per parlar de la “possibilitat d’unificar els dos edificis i que tot fos pati”, amb referència a l’avinguda Portosalè, que actualment separa els edificis de Primària i Infantil. Cal assenyalar que l’APIMA del centre ja aconseguí l’aprovació d’un projecte similar en els pressupostos participatius de 2018 que mai s’ha fet realitat.
Pel que fa al CEIP El Pilar, la previsió del Govern és impulsar-ne l’ampliació, ja que el centre pateix de falta d’espai i per aquest motiu s’hi han hagut d’instal·lar dos mòduls prefabricats.

Signatura del Conveni a la seu del Consell
En l’acte de signatura, que ha tengut lloc aquest matí a la seu del Consell de Formentera, han participat el conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, i el president de la institució insular, Llorenç Córdoba. També hi han assistit el director territorial d’Educació a Eivissa i Formentera, Juan Álvarez, i el gerent de l’IBISEC, Marco Alarcón.
El president del Consell ha agraït el treball realitzat pel conseller i el seu equip, ja que amb aquestes inversions educatives s’està “donant compliment a part dels vint punts del pacte d’investidura de Marga Prohens”, segons informa el Consell en un comunicat. “És motiu de celebració i agraïment que la pràctica totalitat d’aquests punts ja estiguin en marxa”, ha manifestat Córdoba.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES