TOP
Producte Local (FOTO: GOIB)

Dos espais reservats per a Formentera en la Fira del Producte Local de les Balears 2025

Avui s’ha publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) la convocatòria de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural per seleccionar els participants en la Fira del Producte Local, esdeveniment inclòs en la Fira de la Diada de les Illes Balears 2025. L’objectiu, segons explica el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, és «fomentar l’exposició i venda de productes agraris i alimentaris autòctons i establir un punt de trobada entre els productors i els consumidors.» «Aquesta mostra proporciona una plataforma per als productors locals, que podran comercialitzar de manera directa els seus productes alimentaris», ha afegit Llabrés. El termini per presentar les sol·licituds comença dilluns, dia 21 d’octubre, i acaba el 29 de novembre de 2024.

La Fira del Producte Local es durà a terme del 28 de febrer al 2 de març de 2025, i hi podran participar únicament titulars d’explotacions agràries, associacions de productors, consells reguladors, societats agràries de transformació, cooperatives alimentàries, unions de cooperatives o productors alimentaris que duguin a terme l’activitat a les Illes. A més, com a requisit d’aquesta convocatòria, només s’hi podran comercialitzar els productes següents: productes de l’agricultura, la ramaderia i la pesca, cultivats, criats o pescats a les Illes Balears, i productes elaborats a les explotacions agràries; altres aliments no transformats produïts per productors primaris de les Illes Balears; aliments comercialitzats sota una denominació d’origen protegida, una indicació geogràfica protegida, una indicació geogràfica o una marca de garantia de les Illes Balears, i productes transformats i aliments compostos per més d’un ingredient que tinguin com a ingredient primari algun dels productes esmentats en els punts anteriors i que s’hagin elaborat a l’arxipèlag.

Segons s’explica en les bases de la convocatòria, es disposa de 50 llocs destinats al producte local per participar en l’esdeveniment, i es reservaran els espais tenint en compte la doble i triple insularitat: així, hi haurà 5 llocs per a Eivissa, 8 llocs per a Menorca i 2 llocs per a Formentera. «Cal assenyalar que hi haurà transport gratuït d’operadors entre illes i que també es reservaran places per a explotacions petites, que compartiran els llocs amb altres explotacions petites», explica el director general. «Hem volgut que aquesta convocatòria sigui pública, amb un procés de selecció transparent i una comissió de valoració formada per funcionaris de la Conselleria. A més, tots els criteris de selecció estan publicats i la baremació depèn del tipus d’explotació i de producte (ecològic, denominació d’origen protegida, etc.)», ha explicat Llabrés.

A la Diada de les Illes Balears també hi haurà un espai dedicat al sector pesquer, concretament a la plaça de la Drassana, on Opmallorcamar i les confraries de pescadors oferiran degustacions de peix i marisc locals, i hi haurà demostracions dels arts tradicionals de pesca. Està previst també que durant aquests tres dies s’organitzin tasts, demostracions culinàries en viu i moltes més activitats.

Mercat artesanal

D’altra banda, la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques informa que pròximament sortirà publicada la convocatòria de selecció de participants de la resta de mercats de la Fira de la Diada de 2025, en la qual es donarà prioritat als artesans.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES