TOP
Un ciclista i un cotxe circulen per la carretera PM 820-2. Arxiu

Sa Unió demana al Govern balear que avanci el finançament per millorar de la xarxa viària de Formentera

Sa Unió de Formentera ha emès un comunicat per manifestar que “hi ha preocupació per l’estat de la xarxa viària de l’illa i per la manca d’implicació del govern de Pedro Sánchez, que fa cas omís al Consell des que el 2017 es va començar a reclamar la signatura d’un segon conveni de carreteres”.
Així mateix, la coalició indica que “davant la notícia feta pública per la presidenta del Govern balear, Marga Prohens, a l’últim debat sobre l’estat de les Illes Balears, en el qual va anunciar que la comunitat autònoma avançaria el finançament per a la millora de les carreteres de diverses illes”, Sa Unió reclama que “aquest acord sigui implementat també a l’illa de Formentera”.

Una petició de llarg recorregut
“Des del 2017 Formentera reclama, sense èxit”, assegura la nota de Sa Unió, “al Govern central la signatura d’un segon conveni de carreteres per a la millora de la nostra xarxa viària, amb unes estimacions d’inversió d’uns 21 milions d’euros”.
Segons els càlculs de Sa Unió, “en aquests moments la xifra assoliria els 25 milions, encara que aquesta quantitat s’hauria de concretar amb nous estudis dels serveis tècnics del Consell”.

Actuacions urgents, segons Sa Unió
“La millora de la xarxa viària principal és urgent a tot el tram de la PM-820 de la Savina a la Mola (excepte el tram arreglat per Red Eléctrica), a la carretera des Pujols a la Savina i al tram de carretera que va quedar pendent a es Cap de Barbaria quan es va fer la primera fase. La xarxa secundària també pateix, encara més, la manca d’inversió, i zones com cala Saona, Ca Marí o punta Prima estan pendents de la millora de la carretera”.

Camins rurals també
A més, Sa Unió sol·licita en la proposta que aquest finançament s’estengui a la millora de l’àmplia xarxa de camins rurals de l’illa, que “pateixen una greu manca d’inversió des de fa anys i on sense l’ajut de l’Estat no es podran emprendre les millores pertinents conjuntament amb el soterrament de línies elèctriques i telefòniques que hi ha, per millorar la seguretat viària, però també l’impacte visual que generen aquestes esteses”.

Proposta per debatre en el Ple d’octubre
Sa Unió ha plasmat aquesta petició en una proposta que es debatrà i votarà al ple del 31 d’octubre, on espera comptar amb el suport de tots els grups i, paral·lelament, ha traslladat aquesta reclamació al Govern balear, que “ha mostrat la seva bona predisposició per ajudar a Formentera”, segons diu el comunicat.
Així mateix, la coalició espera que “el Govern central deixi de fer ‘orelles sordes’ a les reclamacions, no només del Consell de Formentera, sinó de la resta de consells i del Govern balear i torni a signar els respectius convenis amb cadascuna de les illes”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES