TOP
Juanjo Ferrer al Senat.

El senador Juanjo Ferrer reclama al PP que apliqui els topalls al lloguer

El senador d’Eivissa i Formentera, Juanjo Ferrer, ha reclamat a la cambra alta que el Govern balear implementi els topalls al preu del lloguer de pisos i cases, “davant els bons resultats que té l’aplicació de la Llei d’Habitatge a Catalunya”, segons indica en un comunicat. Així, Ferrer ha denunciat que “les receptes que proposa el Partit Popular no funcionen i la seua negativa a aplicar mesures correctores del mercat està passant factura a la ciutadania de les nostres illes”.

Preus del lloguer a l’alça
Segons les dades del mes d’agost que recull el comunicat de Ferrer, “els preus del lloguer a les Balears han crescut un 15,71% en només un any. I no només això, una habitació costa un 50% més que fa tres anys. En canvi, a Catalunya, on s’aplica el topall als preus que estableix la Llei d’Habitatge estatal, per primera vegada en anys els preus mitjans del lloguer han baixat un 5% respecte al trimestre anterior i un 0,1% respecte a l’any passat”.
El senador ha participat en una moció sobre habitatge presentada pel Partit Popular, i ha aprofitat per “denunciar la nul·la política pública del Govern balear, que té les competències” en aquest àmbit. A més, ha assenyalat que ara el Govern balear “es limita a fer d’immobiliària, beneficiant només als propietaris, mentre que a Eivissa no paren de créixer els campaments de tendes de campanya i infrahabitatges”. Segons les dades publicades aquesta setmana a Diario de Ibiza, recorda Ferrer, ja hi ha 14 campaments de l’illa. A més a més, el senador ha lamentat que s’estiguin sancionant propietaris d’infrahabitatges per no tenir llicència, el que és “lamentable i insolidari”.
Ferrer també ha destacat que, “davant la inoperància de totes les institucions públiques de les Balears en mans del PP, només el Govern de l’Estat té un projecte seriós a Eivissa, a Ca n’Escandell, que preveu la construcció de 500 habitatges protegits, destinats al lloguer”, on segons “va anunciar la ministra d’Habitatge [Isabel Rodríguez García] fa uns dies, estan a punt de començar les obres d’urbanització”.

Corrupció
D’altra banda, el senador pitiús ha intervingut també aquest matí en una moció sobre corrupció. Segons la nota, Ferrer “ha lamentat que la dreta vulgui donar lliçons quan, a Eivissa, el president del Consell, Vicent Marí, està investigat per prevaricació, tràfic d’influències i coaccions pel cas del vídeo de ‘La Vida Islados’. També ha recordat que el Partit Popular d’Eivissa es troba sota investigació judicial per presumptament utilitzar fons públics en la campanya electoral. Ferrer s’ha preguntat si assumiran responsabilitats polítiques”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES