TOP
La deducció es pot demanar a partir de l’1 de novembre.

Els pares de fills nascuts enguany poden demanar per avançat la deducció per naixement: de 800 a 1.400 euros

Els progenitors de fills nascuts enguany poden sol·licitar per avançat la deducció per naixement, que oscil·la entre els 800 i els 1.400 euros, a partir del proper 1 de novembre, sense haver d’esperar a l’aplicació en la pròxima declaració de la renda sobre persones físiques (IRPF), que es presentarà a mitjan 2025. Així ho reflecteix l’ordre publicada avui dijous en el Butlletí Oficial dels Illes Balears (BOIB). La sol·licitud es podrà fer a través del web de l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) o de manera presencial a les oficines de l’ATIB (a Formentera, al carrer Eivissa, 9, de Sant Francesc. Telèfon 971 321 577).

Deducció dels 800 als 1.400 euros
Aquesta deducció forma part de la reforma fiscal que ha impulsat el Govern balear des de l’inici de la legislatura, i que es va aprovar com a llei en el Parlament el passat 14 de novembre. Cal recordar que la deducció és de 800 € pel primer fill, 1.000 € pel segon, 1.200 € pel tercer i 1.400 € pel quart i següents, i el pagament anticipat és una mesura pionera en aquesta comunitat autònoma. La deducció serà aplicable per a rendes menors de 33.000 € en declaració individual, i de 52.800 € en declaració conjunta. En el cas de les famílies nombroses o de les famílies monoparentals, els límits de renda han d’incrementar-se un 20%.

Sol·licitar-ho des de l’1 i fins al 30 de novembre
La sol·licitud de l’abonament anticipat de la deducció autonòmica de l’IRPF per naixement, corresponent a naixements produïts entre l’1 de gener i el 31 d’octubre de 2024, ha de realitzar-se des de l’entrada en vigor de l’ordre, és a dir, l’1 de novembre i fins al 30 de novembre de 2024. Aquest mateix termini s’aplica a les presentacions de la sol·licitud de l’abonament de la deducció autonòmica de l’IRPF per naixement en cas d’insuficiència de la quota íntegra autonòmica, corresponent a l’exercici fiscal 2023.

15 dies hàbils pels nascuts a partir de l’1 de novembre
En el cas dels nascuts a partir de l’1 de novembre de 2024, la sol·licitud de l’abonament anticipat de la deducció per naixement s’haurà de formular en el termini de quinze dies hàbils des del naixement. La presentació posterior a aquest termini suposarà la denegació automàtica de la sol·licitud, sens perjudici del dret a aplicar la deducció en la corresponent declaració de l’impost.

Avals de la reforma
Aquesta deducció es va crear el passat 14 de novembre amb l’aprovació de la Llei 11/2023, va rebre el vistiplau del Consell Assessor Fiscal el passat dia 31 de juliol i va ser avalada pel Consell Consultiu dels Illes Balears en el dictamen del 24 de setembre.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES