TOP
Santos, Farías i Sánchez a Ràdio Illa.

Sis mesos d’espera per a la consulta d’un especialista o la manca d’ATE a l’escola: la realitat dels nens amb necessitats especials

Dana Julia Farías i Iván Sánchez són dos pares d’infants amb la condició d’autisme i socis de Diver Gent que exposen la realitat en què es troben en el seu dia a dia, sigui a l’escola, a la salut pública, en entorns d’oci o d’activitats extraescolars. Jordi Santos Gros, de l’associació Diver Gent, ha aprofitat per reclamar un major esforç per impulsar la sensibilització social amb relació a la situació i necessitats de les persones neurodivergents.

La inclusió educativa, en joc

Els pares han exposat que malgrat l’esforç dels centres educatius i dels seus professionals, no són suficients els recursos que la conselleria balear d’Educació destina per garantir una educació inclusiva que atengui les necessitats dels infants amb necessitats especials i de la resta de la classe, tal com l’any passat també assenyalaren els docents i especialistes en una altra taula redona a Ràdio Illa. Com a exemple, Farías ha explicat que la presència de l’ATE (Auxiliar Tècnic Educatiu) a la classe del seu fill de quatre anys amb autisme és intermitent i que, a més, aquest auxiliar no sempre és el mateix, cosa que desorienta a l’infant.

D’altra banda, també han indicat que els recursos destinats a atendre la salut mental en la sanitat pública són insuficients per fer un seguiment adequat del cas dels seus fills. En aquest sentit, s’han referit al mig any d’espera per aconseguir una cita amb la psiquiatra de l’Àrea de Salut pitiüsa.

En canvi, han felicitat la iniciativa de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Formentera, que en col·laboració amb Diver Gent, enguany ha encetat les sessions de musicoteràpia per a infants amb necessitats especials.

L’especial d’avui és fruit de la col·laboració entre Diver Gent i Ràdio Illa amb motiu del Dia Internacional de les persones amb Diversitat Funcional que es va commemorar el passat dimarts, 3 de desembre. Ahir dimecres, també abordarem un altre capítol de la realitat de les persones amb diversitat funcional, la sexualitat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES