L’evolució dels parts de les formentereres des de principis del segle XX fins avui
Savina Muros Cerdà aborda a Ràdio Illa la investigació sobre les llevadores i les dides a Formentera que ha portat a terme juntament amb Roser Cerdà i Pol Segarra Carré i que ha set finançada per la beca d’investigació de 2023 de l’àrea insular del Consell.
L’estudi, que serà presentat durant els actes del pròxim 8M – Dia de la Dona, abasta tres períodes dels darrers 125 anys. La primera meitat del segle XX, en què els naixements eren facilitats per llevadores que solien viure prop de l’habitatge de la dona que estava de part. Des de mitjan segle passat fins al 2007, en què les formentereres es traslladaven a Eivissa a parir i en què patiren alguns episodis de violència obstètrica i finalment, des del 2007 fins avui, en què l’Hospital de Formentera disposa d’un equip de llevadores perquè les dones puguin donar a llum a la nostra illa.
D’altra banda, la tècnica insular d’Igualtat, Amparo Bosch, ha explicat que la nova beca d’investigació que es durà a terme durant enguany està concedida al treball titulat “Dones que estimen les dones: violències i xarxes de sororitat en Formentera (s.XX)” i anirà a càrrec de Clàudia Cotaina Rosselló.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.