TOP
Un operari elimina bosses de processionària. CIF

Comença la campanya terrestre contra la processionària del pi

El Consell de Formentera, a través de la conselleria de Medi Ambient, informa que ha començat la campanya de retirada de bosses de processionària, plaga que afecta els pins de l’illa, i que es portarà a terme durant 40 jornades mitjançant la contractació de dos operaris.

A més, l’àrea de Medi Ambient disposa de 2.000 cartutxos per eliminar les bosses que es troben en les parts més altes dels pins amb una acció que es realitza amb la col·laboració dels caçadors de l’illa.

Col·laboració dels residents

La consellera de Medi Ambient, Verónica Castelló, ha agraït la col·laboració “dels propietaris dels boscos i de la resta de residents per localitzar i poder combatre aquesta plaga”. A més, Castelló  també ha recordat que des de la seua àrea “s’ofereix informació i material als particulars per a poder retirar les bosses de processionària”.

El Consell disposa de tisores telescòpiques per tallar les bosses de processionària fins a una alçada de 5-6 metres, i que es poden sol·licitar de préstec gratuït a l’àrea de Medi Ambient.

Tractament d’un pi en un parc de Sant Francesc. CIF

Noves trampes

Com a novetat, enguany la Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal, a través del Servei de Sanitat Forestal, que depèn de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, ha instal·lat un total de 1.132 trampes “G” encebades amb una feromona específica per a la captura massiva de mascles de papallones de la processionària del pi durant l’estiu. Les captures registrades en les trampes instal·lades durant les tres revisions fetes ha estat de 8.104 mascles de papallones.

Tractaments aeris i endoteràpia a les zones verdes

Per altra banda, durant la tardor s’han fet tractaments aeris a un total de 5.783,91 hectàrees a doble passada emprant més 20.000 litres de producte a totes les pinedes de l’illa.

El Consell de Formentera a través de la concessionària del servei de manteniment de zones verdes està realitzant tractaments d’endoteràpia als pins de les zones verdes municipals més sensibles, com són parcs infantils, centres escolars i zones properes a edificis i infraestructures municipals d’alta freqüentació.

A manera de prova també s’instal·laran trampes de captura d’erugues de tipus anell a les soques dels pins a parcs infantils.

“No abaixar la guàrdia”

Verónica Castelló, com a consellera de l’àrea, ha felicitat el departament de Sanitat Forestal del Govern Balear i ha instat “no abaixar la guàrdia i continuar amb els tractaments aeris que han resultat molt efectius per a la reducció del nombre de bosses i la incidència de la processionària del pi, així com la resta de mesures encaminades a realitzar una gestió integrada en la lluita contra la plaga”. “Estam molt lluny de posar fi a la plaga, i valoram positivament que pel Govern Balear sigui una qüestió prioritària”, ha incidit la consellera.

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb l’Àrea de Medi Ambient del Consell de Formentera a les oficines de Sant Ferran de ses Roques (carrer de Mallorca, 15), telefonant al 971 32 12 10 (extensió 1) o mitjançant el correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat.  També es pot consultar el web de Sanitat Forestal a la següent adreça electrònica: http://sanitatforestal.caib.es, o posar-vos en contacte amb el servei de Sanitat Forestal mitjançant telèfon 971 17 66 66 o el correu electrònic sanitatforestal@caib.es.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES