Ana Juan considera “insostenible” la saturació de fondejos a la costa de Formentera
La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha demanat avui a través d’una carta al conseller balear de Medi Ambient, Miquel Mir, una reunió “per tractar temes que consideram cabdals per a la nostra illa”. La presidenta, en nom de l’equip de govern insular, ha mostrat interès per abordar assumptes com ara el projecte de regulació de fondejos al litoral de Formentera i el servei de vigilància d’assistència al fondeig sobre la posidònia. “Aquest estiu estam comprovant, un any més, la necessitat i la urgència de regular els fondejos al nostre litoral perquè la situació de saturació cada vegada és més insostenible i a més perillosa per al nostre medi ambient”.
Cal recordar que el Consell ja ha proposat a la Demarcació de Costes i el Govern balear un pla per limitar el fondeig al litoral de Formentera, que estableix un màxim de 791 embarcacions. Aquest pla contempla el fondeig en arena i mitjançant boies ecològiques.
Tres de les cinc barques per protegir la posidònia
A més, en l’escrit dirigit a Mir, la presidenta de Formentera demana “perquè no s’ha complert amb el compromís que hi havia de destinar cinc embarcacions per al servei d’assistència i informació en el fondeig sobre posidònia“. Com recorda Juan, “aquest estiu aquestes cinc barques no han estat disponibles quan són absolutament necessàries”. Durant les primeres setmanes del servei només navegaren dos de les cinc barques, mentre que durant el mes de juliol s’incorporà una tercera embarcació.
La cap de l’executiu ha recordat que enguany aquest servei també s’havia d’estendre a la banda de Migjorn. En declaracions a Ràdio Illa, responsables del Govern han admès que en tota la temporada el servei de vigilància ha efectuat sis visites a la costa de sud de Formentera.
Depuració de les aigües residuals
La presidenta també ha demanat que es millori la depuració de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) “que està impossibilitant el seu ús agrícola per a la nostra comunitat de regants, així com demanarem que s’intensifiqui amb una nova campanya el control de la plaga de la processionària que afecta els nostres pins”. En aquest sentit, cal recordar el malestar existent en la comunitat de regants de Formentera, que ha culminat en l’abandonament d’alguns dels seus membres, que han renunciat a intentar regar les seves terres amb l’aigua regenerada per mor de la seva mala qualitat.
Juan ha conclòs desitjant que “com més aviat millor” es pugui produir aquesta reunió amb el conseller balear de Medi Ambient amb l’objectiu de “poder treure conclusions i que es tirin endavant aquestes iniciatives que són tan necessàries” per a Formentera.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
Finselsous
El servei de vigilància de posidonia es una patranya que no serveix per res. Aquest any ha quedat demostrat, 2 barques enlloc de 5 i que ha cambiat? Res, deixeu de cremar sous en nom del medi ambient!
4men
Has de saber de qui depend cada organisme…El Consell de Formentera no pot fer res, tots els residents auriem de sortir al carrer per demanar respecte per l’illa…Quan es parla i senyala a qualsevol se ha de estar informat…
Finselsous
Ningú ha senyalat al Consell. Notícies i falacies com aquesta on es parla de “descontrol” etc , serveixen perquè ens anem preparant per el pròxim experiment que vol posar en marxa el Consell: regular el fondeig a tot el litoral i convertir formentera en la marina mes gran del món . No te res a veure amb la protecció del territori, es un negoci, com la ecotaxa o el formentera eco