Artal Mayans visita Venècia per conèixer la regulació dels turistes que no pernocten: a Formentera són 800.000 anuals
El conseller de Turisme, Artal Mayans, juntament amb el director insular, Leonardo Metastasio, s’han desplaçat a Venècia per conèixer de primera mà la regulació que s’ha aplicat aquest estiu respecte dels excursionistes (aquells que no pernocten) a la ciutat italiana, segons informa el Consell en nota de premsa.
Segons el conseller, “la sensació fictícia de saturació que produeixen aquests visitants a la nostra illa genera un impacte negatiu entre turistes i residents, que veuen com a platges i carreteres s’omplen de gent que en moltes ocasions arriben, deixen les escombraries i marxen”.
Formentera: 1,1 milions de visitants, dels quals només pernocten 300.000
Segons el comunicat, el Consell “pretén, en primer lloc, combatre aquestes externalitats negatives fent conscients i partícips a tots els que visiten l’illa, de la seva fragilitat i necessitat de cura”. Mayans també assenyala que “no és just per al visitant que paga l’ecotaxa més el preu d’un allotjament regulat arribar a la platja després d’esmorzar en algun comerç local i trobar-la plena de gent que no ha hagut de contribuir de cap manera als espais naturals de la nostra illa”. “La intenció inicial és tant convertir aquests excursionistes en turistes que pernocten com compensar el desgast de recursos públics i ambientals que aquests generen”, diu la nota insular. A més, el conseller recorda que “cada estiu ens visiten 1,1 milions de persones, de les quals 800 mil tornen a Eivissa o a Dénia el mateix dia que arriben”.
Durant la visita, l’homòleg del conseller, l’assessor de turisme de Venècia, Simone Venturini, i el seu equip varen mostrar a la delegació insular de Formentera gran part del treball realitzat, així com els problemes que varen enfrontar per a aconseguir aplicar aquesta regulació a la seva ciutat.
El port, només una porta d’entrada
Artal Mayans també destaca que “la problemàtica a la qual s’enfronten molts destins (…) és més senzilla [a la nostra illa], ja que només existeix una única porta d’entrada”, en referència al port de la Savina.
Finalment, conclou Mayans, “ens alegra saber que la regulació ha produït un impacte positiu entre visitants i residents a la ciutat de Venècia, segons ens van comptar, ja que els visitants entenen l’important valor patrimonial de la ciutat i amb aquesta mesura entenen que, d’alguna manera, contribueixen a trobar el destí més net i cuidat”.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.