Campanya de control de la triquinosi a les matances
La Conselleria d’Agricultura i Ramaderia ha iniciat la campanya per analitzar la carn provinent de matances domiciliàries de porcs amb l’objectiu de controlar la triquinosi.
La triquinosi és una malaltia parasitària que es pot transmetre als humans a través de carn de porc crua o poc cuinada (també de porcs senglars i de cavalls) o embotits no sotmesos a tractament tèrmic, com ara la sobrassada. Per evitar la triquina s’ha de sotmetre la carn de porc procedent de matances tradicionals a una anàlisi de triquina.
Per fer aquestes anàlisis, entre l’1 de novembre i el 30 de març, les persones interessades us podeu posar en contacte amb l’àrea d’Agricultura i Ramaderia situada al Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ en horari de 9 a 14 h, a través del correu electrònic veterinari@conselldeformentera.cat o cridant al telèfon 971 32 10 87.
Els treballadors del Consell els facilitaran material i instruccions per a la presa de mostres i, després, des del servei veterinari del Consell es farà el diagnòstic de triquinosi dels porcs sacrificats perquè el seu consum domèstic sigui segur.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.