TOP
Un exemplar de serp blanca. CIF

Capturades 806 serps durant 2024 a Formentera, una dada similar a la de 2023

La campanya de control d’ofidis de 2024 a Formentera ha aconseguit capturar 806 serps, amb un total de 364 trampes, segons ha informat avui el Govern balear. La xifra mitjana de captures es manté si es compara amb els resultats de 2023 (888 captures i 323 trampes) i suposa un increment amb relació a les de 2022 (664 captures i 394 trampes).

El conseller balear de Medi Natural, Joan Simonet, ha indicat que “s’ha començat a treballar de manera preventiva fora de la Mola, on la invasió de la serp blanca s’ha mantingut controlada durant anys, instal·lant nuclis de trampes per descobrir nous focus”.

Del març al novembre

D’altra banda, la directora general de Medi Natural, Anna Torres, ha indicat que la campanya de control de serp de ferradura (Hemorrhois hippocrepis) i de serp blanca (Zamenis scalaris) -majoritària a Formentera- va començar durant la segona quinzena del mes de març i va acabar a principi del mes de novembre. “Hem comptat amb la participació d’un total de vuit tècnics de camp, distribuïts sis a Eivissa i dos a Formentera”, ha detallat la directora general.

El conseller Joan Simonet. CIF

 

Simonet ha anunciat que per a la temporada d’enguany, s’iniciarà una campanya de control de compliment de la normativa d’ofidis als vivers de les Illes, que duran a terme els agents de Medi Ambient.

A més, també com a novetat, el Govern cedirà trampes als vivers perquè les puguin col·locar en les seves instal·lacions. Amb tot, el conseller ha remarcat que el 2024 es van cedir, de manera gratuïta, més de 300 trampes als ajuntaments pitiüsos. “De cara a aquesta campanya està previst que el nombre de trampes repartides per part de la conselleria als ajuntaments augmenti a 500. A més, durant el 2025 es renovaran les trampes i s’incrementarà de manera significativa el nombre de les que instal·la la Conselleria a Eivissa i Formentera”.

Reserva urbana a Formentera

A més, enguany està previst crear una reserva urbana de sargantana pitiüsa a Formentera, concretament a la Savina, com les vuit que ja existeixen a Eivissa.

“També s’han dut a terme tallers d’educació ambiental sobre la creació de reserves a centres educatius i s’han establert sis reserves addicionals”, ha explicat el gerent del COFIB (Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears), Miquel Puig.

Finalment, Torres també ha destacat el compromís del Govern amb la investigació i l’educació ambiental, ja que s’han cedit un total de 724 mostres de serp de ferradura i serp blanca per a diferents projectes de recerca a la Universitat d’Extremadura, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de València i la Universitat Cardenal Herrera, de València.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES