TOP
Imatge d’arxiu d’una cacera amb ca eivissenc a Formentera.

Comença el control de conills a la finca de can Marroig

Aquest dimarts s’han iniciat tasques de control excepcional de la població de conills mitjançant l’ús de cans eivissencs ensinistrats per a tal finalitat, una acció que s’estendrà fins al 4 de febrer.
Les caceres es duen a terme els dimarts, dijous i dissabtes. Els diumenges i els festius de caràcter estatal o autonòmic no es caçarà per no interferir en les activitats d’esbarjo.

Cal recordar que l’elevada població de conills que hi ha a la finca pública de can Marroig incideix negativament en els cultius que allí hi realitza la Cooperativa del camp de Formentera, fent-los inviables. A més, incideix negativament en la vegetació autòctona i afecta la població de conills de la resta de l’illa, ja que la superpoblació que afecta aquesta zona, fa que comencin brots de malalties com la mixomatosi o la sarna sarcòptica que després s’escampen a la resta de l’illa.


Aquesta activitat dona a conèixer la nostra raça autòctona de ca.

Les tasques de control de la població de conills a la finca pública de can Marroig serveixen també per donar a conèixer i promocionar una raça autòctona com el ca eivissenc, així com la tècnica tradicional de caça de conills amb ca eivissenc, una de les tècniques de caça tradicional més arrelada al nostre paisatge, coneguda i valorada arreu del món.

L’activitat cinegètica i el ca eivissenc estan lligades històricament a can Marroig i a l’illa. Aquest tipus de caça respecta el paisatge i no té cap impacte sobre l’ecosistema.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES