TOP
Pasqual Mayans, flanquejat pel seu fill Pep i l’actual xef de Can Pasqual, Jan Echojo

De quan, fa 61 anys, a en Pasqual Mayans se li va acudir obrir un restaurant as Caló

Després de tornar de fer la ‘mili’, entre Cartagena i Palma, al jove Pasqual Mayans, llavors amb vint-i-dos anys, se li va ocórrer demanar permís a sa mare per construir amb les seves pròpies mans un petit restaurant a un terreny familiar as Caló. Així, el 1963 l’obria amb el nom de Sa Cala, i oferia peix fresc a l’incipient turisme francès i alemany que començava a arribar a l’illa. Més endavant, li canviaria el nom per Can Pasqual.

Avui, ens ha visitat al De far a far, per explicar-nos els primers anys del restaurant, i com les coses van canviar ràpidament amb l’arribada de la llum. També hi ha hagut temps per un munt d’anècdotes, com quan quedava sense gel i l’havia d’anar a buscar amb moto i carregar-lo ell mateix de tornada al restaurant. O com, els llavors ben jovenets, Pep i Toni, els seus fills, eren manats a saltar a l’aigua i buscar anfós i llagosta dels vivers calats as Caló mateix quan en quedaven sense al restaurant.

Després d’una sèrie d’anys arrendat a altres persones de l’illa, el 2018, en Pep va tornar a agafar les regnes de l’emblemàtic local de restauració, amb una reforma integral i posant al capdavant dels fogons al xef Juan Echojo, que també ens ha acompanyat aquest matí a l’estudi.

Podeu escoltar la conversa aquí:

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES