Declaració d’Impacte Ambiental favorable per a la interconnexió elèctrica entre Formentera i Eivissa
El projecte de la nova interconnexió que reforçarà la unió elèctrica entre Formentera i Eivissa compta ja amb la Declaració d’Impacte Ambiental favorable després de la decisió adoptada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.
Segons ha informat Red Electrica, aquesta autorització permet programar els treballs relatius al traçat de l’enllaç i iniciar després de l’estiu les obres associades al recorregut terrestre de la interconnexió en els seus trams a les Pitiüses una volta es culminin els tràmits administratius que inclouen a més l’ocupació de béns de Domini Públic Marítim-Terrestre.
Demanda elèctrica estable i segura
Amb un pressupost de 95,8 milions d’euros, el nou enllaç reforçarà la garantia de subministrament de Formentera, actualment unida a Eivissa per una interconnexió elèctrica de doble circuit a 30 kV. A més, permetrà per si sol alimentar en tot moment la demanda elèctrica de l’illa de manera estable i segura, i farà possible que l’illa i el sistema elèctric balear en el seu conjunt avancin decisivament vers la transició energètica.
Contracte amb Prysmian
La companyia ja ha subscrit el contracte d’adjudicació per a la fabricació i instal·lació dels cables dels dos circuits que formaran part de la interconnexió a l’empresa Prysmian Group i desenvolupa les obres de construcció de la nova subestació de Formentera i l’ampliació de la subestació d’Eivissa, situades en els dos extrems del futur enllaç.
Prysmian serà també responsable de la futura estesa del tram submarí de l’enllaç mitjançant els seus vaixells especialitzats en cablejat. Aquest grup empresarial compta amb l’experiència en l’estesa d’un dels circuits de l’enllaç en actiu Eivissa-Mallorca i els dos del Mallorca-Península.
37 quilòmetres de traçat
El projecte de nova interconnexió inclou el desplegament de dos enllaços de 132 kV entre la nova subestació en construcció de Formentera i la subestació existent a Eivissa, en procés d’ampliació.
L’enllaç compta amb un tram submarí de 27,15 km, amb una profunditat màxima de 62
metres, mentre que el tram terrestre és de 5,26 km a Eivissa i de 4,8 km a Formentera.
En tots dos casos, el traçat és soterrat i discorre en la seva pràctica totalitat per zones de titularitat pública annexos a vies, carreteres i camins públics existents.
Inici de la nova SE de Formentera i de l’ampliació de la SE de Torrent
De manera simultània, Red Electrica desenvolupa en aquests moments les obres corresponents a l’ampliació de la subestació existent (132 kV) de tecnologia GIS (situada a l’interior d’un edifici), a Eivissa.
A Formentera, al maig es van iniciar les obres per a la construcció d’una nova subestació 132 kV as Ca Marí i en aquests moments s’estan duent a terme els treballs preliminars de moviment de terres d’una subestació que serà blindada i amb tecnologia GIS.
Aquesta nova infraestructura tindrà una alçada que no superarà la dels equipaments existents, comptarà amb apantallament visual i acústic, i amb mesures d’integració paisatgística concordes amb el Pla Territorial Insular de Formentera, així com amb enjardinament adaptat a l’entorn i restauració d’elements patrimonials com els murs de pedra seca.
Tant l’ampliació de la subestació d’Eivissa com la nova subestació a Formentera compten amb Declaració d’Impacte Ambiental favorable, Autorització Administrativa Prèvia, Autorització Administrativa de Construcció i Declaració d’Utilitat Pública, competència de Balears.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.