“Descobreix-te sense tabús”, la mostra del Dia Internacional de la Dona
Dilluns vinent, a les 18 h, obre les portes a l’Ajuntament Vell l’exposició “Descobreix-te sense tabús” organitzada amb motiu del Dia Internacional de la Dona.
En aquesta mostra, Llorco Llorenç —fotògraf i dissenyador— i Nadine Marina —model i poeta— uneixen forces per donar veu a la dona de les fotos: extravagant, irreverent, crítica, descarada, provocativa; amb estil propi i amb veu pròpia.
La mostra consta de quinze imatges que presenten un lema diferent cadascuna d’elles. El lema, a més, es desenvolupa en un petit text on s’amplia el missatge, per tal que arribi també a aquelles persones poc familiaritzades amb el feminisme. Alguns dels reclams que Femmeskandol reivindica són: “Feminisme no és que m’ajudis a planxar”, “Lluita com una dona”, “Descobreix-te sense tabús”, “No som histèriques, som històriques” o “Les cançons romàntiques m’avorreixen”.
Antecedents del projecte
El projecte va començar a gestar-se a final de 2017, quan Llorco Llorenç i Nadine Marina coincideixen als carrers de Barcelona i sorgeix entre ells, immediatament, una forta química creativa. Amb el seu treball proposen un canvi de perspectiva i exploraren les diverses maneres de trencar els estereotips associats als rols de la dona. A les seves fotos fan servir elements relacionats amb l’univers femení donant-los protagonisme i sentit crític.
Sobre els autors
Llorco Llorenç és un artista d’experiència consolidada. Atrevit, entusiasta, autodidacta, polivalent i compromès, ha abordat la imatge des de diferents perspectives. S’ha format al costat d’altres artistes, com ara Ouka Leele, Sam Haskins i América Sánchez. Premiat en diverses ocasions per les seves obres, ha exposat a Arco, a la Fundació Miró, a Sephora i a la Sala Blanquerna. Té predilecció pel retrat, potser perquè és capaç de captar perfectament les emocions de les persones que fotografia.
Nadine Marina és antropòloga, mestra de primària, poeta, feminista, fundadora del projecte artístic Lola Lolita Nolola i autora del poemari No vull ser mare. Influenciada per Martha Rosler, Marina Abramovic, Marguerite Duras, Sylvia Plath i Lucía Berín —entre moltes d’altres—, se centra a investigar com es perpetuen els rols i les desigualtats de gènere. Fa servir el vers, el ball i la performance per estimular el pensament crític i transgressor i per donar veu a les heroïnes silenciades —les àvies, les mares, la veïna del tercer, les poetes suïcides.
Horaris
La mostra es podrà visitar a l’Ajuntament Vell des de dilluns vinent fins dissabte 13 de març d’11 a 14 h i de 18 a 20 h. Els diumenges i els dilluns al matí, la sala roman tancada. L’exposició s’inclou dins els actes organitzats per Espai Dones en col·laboració amb el Consell de Formentera per celebrar el Dia Internacional de la Dona que tendrà lloc el 8 de març vinent.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
Pingback: Formentera celebra el 8M amb un cartell d'activitats semipresencial | RadioIlla Notícies Formentera