TOP
Cabussonera a Formentera

Destaquen el picaplatges camanegre i la cabussonera en el recompte d’aus del GOIB a Formentera

El recompte hivernal d’aus aquàtiques als espais naturals protegits de les Illes Balears finalitza amb gairebé 16.000 albiraments de més d’una seixantena espècies diferents passen l’hivern a les zones humides dels diferents espais naturals protegits. Aquest és el resultat del recompte que es realitza anualment el mes de gener i on hi participen, a banda del personal dels espais naturals, ornitòlegs i voluntaris col·laboradors.

Al Parc Natural de Ses Salines d’Eivissa i Formentera s’han censat 1.900 aus de 35 espècies diferents, 1.604 de les quals s’han observat a Eivissa i 296 a Formentera.  En la nostra illa destaca el picaplatges camanegre (Charadrius alexandrinus). amb 113 exemplars (a Eivissa han estat 64) i la cabussonera (Podiceps nigricollis) amb 130 exemplars (a Eivissa se n’han observat 20); mentre que  l’espècie més nombrosa a Eivissa és el flamenc (Phoenicopterus ruber) -se n’han comptat 565 (550 a Eivissa i 15 a Formentera)-, seguit pel fuell (Pluvialis apricaria) amb 279 exemplars (147 a Eivissa i 132 a Formentera) i l’ànnera blanca (Tardorna tadorna) amb 250 individus (184 a Eivissa i 66 a Formentera).

El cens d’Eivissa i Formentera està coordinat pel servei d’Agents de Medi Ambient i hi participen ornitòlegs i naturalistes del GEN GOB, així com altres voluntaris.

Teniu més informació sobre altres espais naturals protegits de les Balears en aquest enllaç.

 

Compartir

Comentaris (1)

  • Finselsous

    La principal especie en perill d’extinció és el resident de tota la vida. Està molt bé protegir ocellets però ens hauríem de començar a preocupar per les persones

Deixa una resposta

PROGRAMES