TOP
Vicent Tur, avui.

El Club Nàutic Formentera demana a l’APB espai per a la nàutica sense ànim de lucre a la Savina

El president del Club Nàutic de Formentera (CNF), Vicent Tur, ha reivindicat que el port de la Savina ha de deixar de ser “una barrera a la mar” per als residents i passar a ser “una porta a la mar”. Tur ha lamentat que la ciutadania de Formentera no disposi a la Savina d’un espai per fomentar la passió per la navegació i la socialització al voltant de la nàutica d’esbarjo, perquè a la nostra illa aquesta “és una pràctica lògica, com a Andorra anar a esquiar”.  

En aquest sentit, des del CNF, una entitat sense ànim de lucre amb més de 50 anys d’antiguitat, es reclama a l’Autoritat Portuària de Balears (APB) la creació d’amarratges socials i instal·lacions a terra perquè la societat formenterera pugui gaudir de la pràctica marinera amb les seves diferents variants: navegació de creuers a vela, vela lleugera, rem, pesca, activitats educatives i d’inclusió per a persones amb diversitat funcional o recuperació de la vela llatina, entre altres. En canvi, el cap del CNF ha apuntat quina és la situació actual dels residents a Formentera en el port de la Savina: “Se’ns prohibeix anar a la mar de la manera més vil de totes: si no pots pagar-ho, no hi aniràs”.

“Ens tenen ofegats i sense instal·lacions”
Així mateix, Tur, ha lamentat que el president de l’Autoritat Portuària de Balears (APB), Javier Sanz, no s’hagi mostrat partidari de cedir espais del port per als amarratges socials i hagi declarat recentment a Ràdio Illa que el Club Nàutic Formentera “potser existeix, però jo no el conec”, per la qual cosa ha anunciat que sol·licitarà una reunió amb el mandatari per presentar l’entitat i els seus objectius: “Que sapiguen que existim i que ens tenen ofegats i sense instal·lacions”.

El projecte del CNF per a la Savina
D’altra banda, Tur ha recordat que l’APB apostà el 2017 per adjudicar l’explotació de la dàrsena de Llevant mitjançant el mètode de concurrència de projectes. Llavors el CNF presentà un projecte amb aquesta finalitat que comprenia el desenvolupament d’activitats variades, com la recuperació del patrimoni marítim amb jornades d’aprenentatge de la vela llatina i la celebració de regates, a més de convenis subscrits amb escoles de Formentera per garantir l’accessibilitat a la mar per als més joves o amb APNEEF, per facilitar la pràctica nàutica a les persones amb necessitats especials.
Ara bé, posteriorm
ent l’entitat portuària canvià de parer i acordà aplicar-hi un concurs per competència econòmica, cosa que complica les opcions d’aquesta entitat sense ànim de lucre per ocupar la dàrsena, enfront de les propostes més oneroses d’empreses privades. El CNF interposà un recurs contra aquest canvi de criteri de l’APB, però finalment la justícia no l’estimà.

Compartir

Comentaris (2)

  • Pedro Galli

    Dice: “Se nos prohíbe ir al mar de la forma más vil de todas: si no puedes pagarlo, no irás”.
    Recordemos que Formentera tiene la renta per cápita más baja de Baleares, y Baleares la renta per cápita más baja que la media española.
    Por lo tanto no es que los precios sean caros, sino que los habitantes estamos empobrecidos por las políticas que España eligió las últimas décadas.
    Ahora más nunca hay que virar el rumbo de las políticas de alto gasto del Consell para poder bajar impuestos y no seguir presionando a empresas y particulares con “redistribución” del capital de cada uno justamente generó, y así podremos pagarnos los servicios que sin lugar a dudas son del sector privado y nunca deberían ser gestionados por el Estado.
    Sólo un modelo Libertario de gestión de gobierno ofrece establecer la mala situación económica que nos empobrece.

  • Pedro Galli

    -reestabecer-

Deixa una resposta

PROGRAMES