TOP
Un moment del dinar-presnetació (CIF)

El Consell de Formentera presenta a Brussel·les la seua oferta gastronòmica i artesanal

L’illa de Formentera, a través de la Conselleria de Turisme, ha protagonitzat una acció de promoció turística a Brussel·les, en un esdeveniment organitzat per l’Oficina Espanyola de Turisme (OET) de la capital belga.  La presentació, dirigida a agents de viatges i periodistes del sector, ha despertat un gran interès entre els assistents, que han pogut descobrir la riquesa gastronòmica i artesanal de l’illa.

La trobada ha tengut lloc en el restaurant Hispània Brussel·les, situat a l’Hotel NH, i va comptar amb la presència del director de l’OET de Brussel·les, de Miguel Ángel Nobleda López, que va sortejar un viatge a Formentera valorat en 1.500 euros.  Durant la presentació, Formentera ha set presentada a través de dos vídeos; un dedicat a l’artesania local, en la qual diversos artesans han explicat les seves tècniques i productes, i un altre de centrat en la seua tradició gastronòmica com l’amanida de bescuit, el bullit de peix amb arròs a banda i el flaó.

L’experiència gastronòmica s’ha enriquit amb una degustació de productes autòctons, elaborats en col·laboració amb el xef Marcos Ribas Torres, de Ca Na Platera i president de la Cooperativa del Camp de Formentera. Entre els productes servits cal destacar:

• Tast d’olis de Ca Na Platera i Sa Tanca des Clot, acompanyats de pa de xeixa del forn de Can Manolo.
• Vins dels cellers Terramoll (Savina) i Cap de Barbaria.
• Peix sec, orelletes de Can Manolo i flaó de Can Jeroni.

Els plats preparats pel xef Ribas han set:

• Galetes de xeixa amb sobrassada, botifarró i sofregit de verdures amb peix sec.
• Frit de polp.
• Flaó

Aquest tipus d’accions promocionals busquen mostrar una faceta essencial de Formentera, i ressaltar la seua identitat culinària i cultural. La iniciativa forma part d’una estratègia de promoció internacional que continuarà en altres ciutats, tant dins com fora d’Espanya, amb l’objectiu que els viatgers descobreixin i gaudeixin de l’essència més autèntica de l’illa.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES