El Consell espera recopilar idees per presentar una proposta per al nou espai de Sant Ferran en dos mesos
Òscar Portas, conseller insular de Cultura, explica a Ràdio Illa que la seu de l’antiga escola de Sant Ferran ha d’esdevenir un equipament “més enllà d’un espai cultural”(…)”un espai viu on tothom tengui cabuda”, “des dels petitons -ha exemplificat- fins al centre social de gent major”. En aquest sentit, Portas ha recordat que aquesta instal·lació podria allotjar algunes dependències municipals (com el centre de majors de Sant Ferran o les oficines insulars de Cultura) per les quals actualment el Consell paga lloguer.
El titular de Cultura ha recordat que s’ha obert un termini d’un mes perquè les associacions puguin aportar les seves propostes mitjançant una instància dirigida al Consell. Les associacions estan cridades a aportar noves idees i valorar les 15 proposades pels veïns de ses Roques en una reunió del passat desembre i que es van presentar en la passada sessió del Consell d’Entitats.
Una vegada s’hagin recopilat les idees de la ciutadania, descriu Portas, el Consell elaborarà una proposta de serveis i usos que es podrien ubicar en el futur espai cultural de Sant Ferran, que serà presentada en una nova sessió del Consell d’Entitats. El responsable de Cultura espera convocar aquest fòrum de participació ciutadana en uns dos mesos. Aquest termini, apunta el conseller, podria augmentar en el cas que es rebi “una allau” de propostes per part de les associacions.
Quan el Consell d’Entitats doni el vistiplau a la proposta confeccionada pel Consell amb les aportacions ciutadanes, la institució insular té previst convocar un concurs d’idees en què arquitectes, urbanistes i altres tècnics puguin presentar els seus projectes per fer realitat aquest equipament. Portas calcula que entre “finals de 2024 i principis de 2025” es podria publicar la licitació de les obres del nou espai cultural de Sant Ferran.
Cal recordar que les propostes presentades en la passada sessió del Consell d’Entitats, recollides durant la reunió veïnal de Sant Ferran, són les 15 següents:
1. La construcció d’un aparcament soterrat (integral o parcialment)
2. Un parc infantil
3. El Centre de Majors
4. Una Biblioteca
5. El Conservatori Municipal de Música i Dansa, que ajuntaria Escola i Conservatori
6. L’Escola d’Adults (CEPA)
7. El Servei d’Assessorament Lingüístic (SAL) i les classes de català
8. Diferents espais per a tallers i associacions
9. Una Sala d’exposicions
10. Una Sala Polivalent per a teatre, dansa, música i filmoteca (amb capacitat per a menys de 100 persones)
11. Un Auditori, que podria ser a l’aire lliure
12. L’Arxiu Municipal
13. Acollir-hi dependències del Consell com ara l’OAC o la conselleria de Cultura entre altres
14. Una cafeteria
15. Una parada d’autobús.
Pla Pilot de càmeres de videovigilància
D’altra banda, el també conseller insular de Seguretat Ciutadana, ha assenyalat que els robatoris amb força que estan afectant comerços i establiments de restauració durant els darrers mesos constitueixen una “situació incòmoda que no agrada a ningú”. Portas ha afegit que “realment qui porta la investigació és la Guàrdia Civil i la Policia Local hi col·labora amb tot el que pot”.
En aquest capítol ha recordat que des del passat 1 de febrer la Policia Local disposa d‘agents de servei les 24 hores i que el Consell vol implantar un “pla pilot” amb càmeres de videovigilància a l’espai públic abans de la pròxima temporada turística.
Portas ha assenyalat que les càmeres s’instal·larien prop d’equipaments públics i bateries de contenidors de residus i, quan es comprovi “quina rebuda té” el pla, el Consell es plantejaria una segona fase en què aquests dispositius de videovigilància es podrien implementar en els carrers comercials o en els accessos als pobles, tal com sol·liciten la PIMEF i l’Associació de Botiguers de Formentera.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.