El Parlament reclama l’impuls dels estudis de medicina a Formentera
La comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat una Proposició no de Llei (PNL), presentada per tots els grups polítics, que cerca impulsar els estudis de medicina entre els estudiants de la nostra illa.
Peticions de la PNL
Així, s’insta a la Conselleria balear de Fons Europeus, Universitat i Cultura a què impulsi amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) la programació de jornades informatives de les universitats a Formentera, tal com es fa a la resta de les illes, per tal d’afavorir el nombre d’alumnes illencs a la nostra universitat.
També es demana que es programi, de manera extraordinària, una jornada informativa presencial de la facultat de medicina a l’illa de Formentera, per tal que els alumnes formenterers puguin tenir en consideració novament aquesta facultat, donada la necessitat de facultatius a totes les illes, i especialment a Formentera.
Finalment, es reclama el desenvolupament de campanyes específiques de promoció de l’activitat sanitària a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, una volta finalitzats els estudis de la Facultat de Medicina.
Sense alumnat formenterer
D’aquesta manera, s’espera promocionar aquests estudis a la nostra illa i donar solució a la manca d’alumnes formenterers en aquesta especialitat, ja que en una visita a les instal·lacions de la Facultat de Medicina de la Universitat de les Illes Balears feta a inicis d’abril, els membres de la Comissió de Salut del Parlament varen constatar que no hi ha alumnes de Formentera.
En l’explicació que es va donar, potser la causa és que els alumnes formenterers, donat que han de fer la formació fora de la seva illa, prenen com a referència les grans ciutats com Barcelona, València o Madrid, sense considerar les possibilitats de la facultat creada a les nostres illes.
Per mostrar el funcionament de la universitat i que els futurs nous alumnes puguin interessar-se pels estudis de medicina, es programen jornades obertes per alumnes dels darrers cursos d’educació secundària, sobretot de Mallorca.
Fins ara, aquestes visites eren més difícils per als alumnes de la resta de l’arxipèlag, especialment per a l’alumnat de la nostra illa, una situació que s’espera revertir amb l’aprovació de la nova PNL.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
Pedro Galli
Hola. No tengo datos oficiales, pero es vox populi que los resultados de las notas de los alumnos de Formentera son bajas, insuficientes para acceder por esa vía a estudios de medicina. Sé que varios jóvenes de Formentera son enviados a Ibiza, a estudiar en centros privados, donde parece que se alcanza mayor calidad de aprendizaje. Tal vez si en Formentera se hicieran políticas de apertura empresarial serias, se atraerán inversiones en el área de enseñanza con institutos privados, que hagan competencia al sistema nacionalizado de enseñanza.