
El restaurant Sol Post de cala Saona guanya el seu primer Sol de la Guia Repsol
El Restaurant Sol Post de l’Hotel Cala Saona, que proposa un viatge al Mediterrani i Centreamèrica amb alta cuina creativa, ha estat distingit amb el prestigiós Sol de la Guia Repsol. El director gastronòmic, Joan Costa (de can Platé), i els seus dos caps de cuina, Mauro Rivas i Armand Vidal, han recollit el Sol en la Gala de lliurament de guardons celebrada al Teatre Guimerá de Santa Cruz de Tenerife.
Amb aquest premi, el restaurant Sol Post, que des de 2023 ja consta entre els establiments recomanats per la Guia Repsol, rep una nova empenta per consolidar la seva aposta per un menú degustació “d’entre 18 i 20 plats” que esdevé una “experiència sensorial” i en el qual treballen “10 professionals per servir a 12 comensals”, segons relata Costa.
El director gastronòmic explica que el menú degustació del Sol Post fusiona la cultura culinària mediterrània de Formentera i del cap de cuina català, Armand Vidal, amb la de l’altre cap de cuina, Mauro Rivas, natural del Salvador. De fet, la Guia Repsol ha destacat que en aquest restaurant “desplega la seva inquietud i talent un jove equip encapçalat per Joan Costa, la cuina del qual alça ponts transatlàntics en interpretar els receptaris centreamericà i català amb matèria primera local”.
La proposta per a la nova temporada 2025
Així mateix, el de can Platé avança que de cara a la temporada 2025 tenen com a objectiu situar en “l’eix de la proposta” la gastronomia de Formentera, reinterpretant plats típics i revisant mètodes de tractar la matèria primera com l’escabetx i la salaó: “Aquí tenim molta diversitat de producte, tot i que a vegades és escàs, per això proposam maneres de tractar-lo per allargar la vida de l’aliment i fer-lo més sostenible”.
Costa ha declarat a Ràdio Illa que està “molt il·lusionat” i que la distinció suposa “una alenada d’aire fresc que anima a seguir”. Així mateix, ha remarcat “l’alegria que suposa per a tot l’equip” aquest reconeixement, per això ha viatjat fins a la gala de la Guia Repsol a Tenerife amb els seus dos caps de cuina: “Sense un dels tres, aquesta distinció no hauria set possible”.
El Restaurant Sol Post té previst obrir la nova temporada el 8 de maig i a partir del mes d’abril ja es podran fer reserves a través del compte d’Instagram i del web de l’establiment.
Amb el Sol Post ja són tres els restaurants de Formentera que ostenten un Sol de la Guia Repsol, juntament amb Es Còdol Foradat i Quimera.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.