TOP
Fotograma del vídeo repte dels estudiants de l’IES Marc Ferrer.

Els alumnes de l’Institut Marc Ferrer fan un vídeo repte per fomentar la lectura

Estudiants d’FP, ESO i Batxillerat de l’IES Marc Ferrer han repòs a la crida feta per la Comissió de Biblioteca d’aquest centre de secundària per prendre part en una iniciativa voluntària per fomentar la lectura en el Dia Mundial de les Biblioteques, que tengué lloc el passat 24 d’octubre. Els joves i també alguns professors han participat en un vídeo en què apareixen amb les seves lectures preferides mentre fan un Mannequin Challenge.

Recordam que els Mannequin Challenge (en anglès, “Repte Maniquí”) són un fenomen generat a les xarxes socials en què la càmera es mou entre persones que simulen estar completament estàtiques, com personatges congelats.

Els gustos dels joves lectors
Entre les obres seleccionades pels estudiants, destacam l’elecció de n’Esther: “Sister’s Fate, que és el tercer llibre de la trilogia The Cahill Witch Chronicles i que tracta de tres germanes bruixes que viuen a finals del s XIX i principis del XX, en plena caça de bruixes. A més m’agrada molt la història de la protagonista amb el seu jove”. En canvi en Lluís, va optar per un còmic de la sèrie Joe Bar Team: “El vaig escollir perquè m’agraden les motos i el meu pare em va comprar aquest còmic, que està ple d’argot moter i és molt divertit”. Na Mirela va optar per Harry Potter i el pres d’Azkaban  perquè va “començar mirant les pel·lícules” d’aquesta saga. I na Carla va triar el llibre Pulsacions “perquè està escrit com un xat de text”, en sintonia amb els temps que corren, i perquè li agraden “molt els llibres de misteri”.

Algunes de les obres preferides dels alumnes.

La professora de llengua i literatura castellanes, Selva Garrone, ha explicat a Ràdio Illa que “entre els alumnes de l’institut triomfen les sagues, com les de Harry Potter i altres menys conegudes, com Sister’s Fate“. A més, també es repeteix el clàssic “trànsit de la pel·lícula al llibre o del llibre a la pel·lícula” i afegeix: “És igual si arriben primer o després a la lectura, tots coincideixen en triar l’experiència de la lectura”. La docent també indica que “no hi ha clàssics ni grans obres de la literatura entre el que trien” els alumnes, que “són lectors sense prejudicis”.

Llegir sense tocar un llibre
Més enllà de les preferències literàries dels alumnes, aquesta iniciativa ha permès descobrir que entre els joves lectors formenterers també s’estan introduint noves formes d’arribar a la lectura, com explica na Pamela, que empra el Wattpad. Es tracta d’una aplicació que permet compartir per mitjà d’ordinador o telèfon mòbil articles, relats i poemes tant d’autors desconeguts com cèlebres. A més, els usuaris poden comentar i votar per les històries o unir-se a grups associats amb el lloc web.

Oques Grasses posa la cançó
El vídeo repte del Marc Ferrer ha estat iniciativa de la Comissió de Biblioteca, formada pels docents Òscar Mayans, del departament de Biologia, i Selva Garrone, professora de llengua i literatura castellanes, mentre que la gravació i el muntatge de la cinta és obra de Joan Carles Elvira, auxiliar tècnic del centre. La cançó que acompanya les imatges és Sta Guai, d’Oques Grasses i la discogràfica ha donat permís als responsables del vídeo per poder-la emprar com a banda sonora.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES