Els arguments de l’AMIPA del Milagrosa per demanar que el Consell hi presti el servei de menjador escolar
José Ramon Mateos, president de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMIPA) de l’escola d’Infantil i Primària Virgen Milagrosa (ca ses Monges) ha anunciat a Ràdio Illa que l’entitat que representa continuarà reclamant que el Consell de Formentera subministri durant tot el curs els menús del menjador d’aquest centre religiós.
Precendent
Durant les darreres dos setmanes del mes de gener, els serveis de cuina de l’escoleta municipal Sa Miranda s’han encarregat per primera vegada d’elaborar els menús d’aquest centre educatiu de caràcter concertat en el segon cicle d’Infantil i privat en els trams de Primària i de primer cicle d’Infantil. Aquesta actuació del Consell arriba després que el Virgen Milagrosa demanés ajuda a la institució perquè els restaurants que normalment els fan el menjar estaven tancats. El decret que ha autoritzat aquest servei “de forma puntual, durant el mes de gener”, especifica que serà per a un màxim de 15 comensals, tot i que, apunta Mateos, no s’ha superat de xifra de 8 infants.
Els arguments
El president de l’AMIPA fonamenta la seva demanda en què “el servei insular es paga amb els impostos de tothom i es fa amb personal contractat pel Consell” per la qual cosa, “entenem que tenim dret a tenir aquest servei abonant la taxa igual que ho fan la resta d’escoles”. Mateos ha reflexionat: “La gent diu que hi ha un transvasament de [recursos de l’àmbit] públic cap al privat. Sí, és veritat”, admet Mateos, que matisa: “Però això és permanent (…) els clubs esportius… quines instal·lacions públiques, que paguem entre tots, utilitzen?”
Així mateix, ha citat altres casos de col·laboració publicoprivada a la nostra illa: “El Formentera Zen és una activitat privada (…) que es fa en un establiment privat i que cobra als seus usuaris”, i costa a les arques públiques “al voltant de 45.000 euros”, ha afirmat, tot citant fonts del Portal de Transparència.
D’altra banda, el cap de l’AMIPA ha estimat que entre totes les cuines del Consell, s’elaboraran “al voltant d’uns 400 menús diaris”, cosa que suposa que els àpats que sol·licita el Virgen Milagrosa són el 2% del total (8 menús). I ha qüestionat: “On està la dificultat que un centre educatiu que té nens demani al Consell acollir-se a un servei insular pagant el mateix que la resta?”
A més, Mateos ha aclarit que en les obres que s’han emprès per reformar el centre educatiu s’ha construït una cuina, però no està preparada per a l’elaboració d’aliments, sinó només per escalfar-los, ja que les instal·lacions necessàries per cuinar resultarien massa cares atès els pocs nens que empren aquest servei a ca ses Monges.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.