TOP
Accés regulat al Parc Natural de ses Salines de Formentera i Eivissa. Arxiu

“Ens trobam que molts visitants no saben que es troben dins un espai de rellevància ambiental”

La conselleria balear de Medi Natural ha començat el procediment de modificació del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) i la redacció del nou Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera. El PORN vigent és de l’any 2002 i el PRUG, de l’any 2005. Per parlar d’aquesta qüestió, la nova orientació d’aquestes dues figures normatives, novetats i terminis, al De far a far d’aquest matí hem entrevistat a la Directora General de Medi Natural i Gestió Forestal Ana Torres Riera, qui ha enumerat els principals objectius de les modificacions: regulació de festes a establiments i embarcacions, abordar l’ aglomeració a costa i platges i altres punts concrets, millorar la senyalització i l arestauració d’espais degradats.

Sobre s’estany des Peix, Torres ha volgut matisar al Consell de Formentera, tot afirmant que el reglament de regulació de fondeigs a la llacuna ja és plenament aplicable avui i que, per tant, el fondeig no pot ser lliure condicionat. En aquest sentit, assegura que totes aquelles embarcacions que no compleixen la normativa i que continuen fondejant amb àncora a s’estany, estan subjectes a actes i sancions, que segons ella s’estan tramitant.

Preguntada sobre les infraccions que es donen a zones com a Cavall d’en Borràs o Illetes (la contaminació acústica de certs locals, per exemple), admet que amb els mitjans de vigilància actuals no s’arriba a poder controlar tot el Parc i que l’actualització de la normativa buscarà deixar clar quines activitats són permeses i quines prohibides, així com treballar en la sensibilització de la població. Així mateix, també avança que es busca fer compatibles les activitats econòmiques amb la conservació d’aquests espais: “no es tracta de prohibir totes les activitats”.

Finalment, sobre la petició de sectors de la societat illenca de traslladar el Formentera.Eco a la mar, avisa que les competències no són suficients a Balears i que hi ha diverses administracions involucrades en un horitzó com aquest.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES