TOP
Raquel Guasch i Dolores F Tamargo, amb les seves companyes d’Espai Dones, durant l’acte al Consell. AGE

Espai Dones, rep el premi Meninas per la seva tasca de sensibilització davant de la violència masclista

Espai Dones Formentera ha rebut avui dijous el reconeixement ‘Meninas 2024’ de la Direcció Insular de l’Administració de l’Estat a Eivissa i Formentera, pel seu treball contra la violència de gènere. La directora insular a les Pitiüses, la formenterera Raquel Guasch, ha lliurat la distinció, que s’atorga amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, celebrat el 25 de novembre passat.

17 anys de recorregut

Espai Dones Formentera és una associació sense ànim de lucre, creada per un grup de dones el 2007 amb l’objectiu de fomentar la lluita pels drets de la dona, i que realitza “una important tasca de sensibilització davant de la violència masclista i presta un servei d’acompanyament a dones que pateixen aquest tipus d’abusos o agressions a la nostra illa”, assegura l’Administració de l’Estat en un comunicat. L’entitat organitza diverses activitats artístiques i culturals de conscienciació i ofereix assessorament a víctimes de violència de gènere.

La Sala d’Actes del Consell, avui. Esteve Portas

 

Pioneres a Formentera

Raquel Guasch ha destacat en la seva intervenció el caràcter “essencial” del teixit associatiu en la mobilització pública contra la violència de gènere i ha assenyalat Espai Dones Formentera com una entitat “pionera a l’illa en aquest camí de lluita per la igualtat”. La directora insular ha subratllat que “només el compromís conjunt d’administracions i associacions garantirà la
pren consciència de la societat davant d’aquesta xacra”.
L’entrega de la distinció s’ha celebrat a la Sala d’Actes del Consell Insular de Formentera. Ha recollit l’estatueta la presidenta d’Espai Dones Formentera, Dolores Fernández Tamargo.

Fundació Asombra

Les escultures de forja de les Meninas, que es lliuren a les persones i entitats homenatjades durant el 25N, han estat elaborades a tallers de la Fundació Asombra en els centres penitenciaris. Aquests reconeixements, de caràcter honorífic -i que a Eivissa i Formentera es lliuren des de 2020- es concedeixen a persones, col·lectius, entitats i institucions destacades en la prevenció i la lluita contra la violència masclista i en l’atenció, l’assistència, la protecció i la recuperació de les víctimes.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES